Ο Ναπολέων Βοναπάρτης και της μυστικιστική του εμπειρία μέσα στη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας

Μια νύχτα, τον Αύγουστο του 1799, άλλαξε η πορεία της παγκόσμιας ιστορίας: ο Ναπολέων Βοναπάρτης μέσα στη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας, αντιμετώπισε ένα μυστικό που θα αλλάξει για πάντα το πεπρωμένο του ...

Το καλοκαίρι του 1798 χιλιάδες Γάλλοι στρατιώτες πήγαν στην Αίγυπτο υπό καθοδήγηση του Ναπολέων. Η επίσημη αποστολή του ήταν να απελευθερώσει τη χώρα του Νείλου από τρεις αιώνες τουρκικής κυριαρχίας και σταδιακά, να εμποδίσει την ελεύθερη κίνηση των Άγγλων στις ανατολικές αποικίες τους.

Ωστόσο, ο νεαρός Ναπολέων έπραξε κάτι που κανένας άλλος στρατηγός δεν είχε κάνει ποτέ: πήρε περισσότερους από εκατό "ειδικούς" από όλους τους κλάδους για να μελετήσουν και να αντιγράψουν όσα μπορούσαν από αυτή τη χώρα.

Ναούς, τάφους, μούμιες, σήραγγες, πλούσιοι θησαυροί και ερευνά στις πυραμίδες αποκαλύπτοντας έναν αρχαίο κόσμο.

Σε αυτή την αποστολή, μεταξύ του στρατού και επιστημόνων της εποχής, η Ευρώπη ανακαλύπτει τα θαύματα της αρχαίας Αιγύπτου και βρήκε το κλειδί για την κατανόησή τους.

Ενώ ένας στρατιώτης σκάβει σε έναν τάφο γύρω από το μεσαιωνικό φρούριο του Ράχιντ (αιγυπτιακό λιμάνι στη Μεσόγειο Θάλασσα), βρήκε τυχαία την γνωστή ως στήλη Rosetta, και κατάφεραν να αποκρυπτογραφήσουν τα ακατανόητα αιγυπτιακά ιερογλυφικά.

Πρόκειται για μια πρόταση του βασιλιά Πτολεμαίου, που χρονολογείται από το 196 π.Χ., σε τρεις εκδοχές: ιερογλυφική, δημοτική και ελληνική. Από το ελληνικό κείμενο ήταν δυνατό να βρεθούν οι ισοδυναμίες στα ιερογλυφικά και να δημιουργηθεί ένας κώδικας για να διαβάσουν τα αρχαία κείμενα. Ωστόσο, το ταξίδι για τον Ναπολέοντα ηταν ως πνευματική αναζήτηση σε μια χώρα που είχε διαταράξει τη φαντασία μεγάλων χαρακτήρων στην ιστορία.

Είχε διαβάσει ένα πολύ δημοφιλές έργο εκείνη την εποχή: "το ταξίδι στην Αίγυπτο και τη Συρία" του Κωνσταντίνου Βόλνι, που δημοσιεύθηκε το 1787 για τα μυστήρια των πολιτισμών στην περιοχή .

Από τον Louis-Joseph François που αναδημιουργεί τη μάχη μεταξύ των στρατευμάτων του Ναπολέοντα και των δυνάμεων Mamluk το 1798. Μουσείο Καλών Τεχνών, Valenciennes.

Η κρυμμένη δύναμη της Μεγάλης Πυραμίδας

Αυτό είναι το εσωτερικό της Μεγάλης Πυραμίδας (μπορεί να υπάρχουν περάσματα που δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί). Η όλη επιβλητική κατασκευή πέτρας είναι από μόνη της μια εντελώς τρελή ιδέα αν δεν υπήρχε κάποιος λόγος.

Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ο Ναπολέων Βοναπάρτης δεν ήταν ο μόνος «τρελός» που ήθελε να ερευνήσει τα μυστικά της, όλοι οι μεγάλοι της ιστορίας ήσαν και μύστες ταυτόχρονα εκτός αν ειναι εγκάθετοι και χρήσιμοι δογματικοί ηλίθιοι, που ουδεμιά σχέση έχουν με τετοια θέματα σαν αυτούς που έχετε στην Βουλή .

Το 1930, ο Βρετανός θεοσοφιστής και πνευματιστής Παύλος Μπρούντον περιγράφει επίσης σπάνια πράγματα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της σύντομης παραμονής εκεί. Είπε ότι "του επιτέθηκαν οράματα εχθρικών πλασμάτων με μορφές δαιμονικές"..

Στη βιογραφία του, ο διάσημος αποκρυφιστής Aleister Crowley ανέφερε τα εξής: "Το κάθισμα του βασιλιά έλαμψε σαν το φωτεινότερο τροπικό φως του φεγγαριού.

Αυτές ειναι ψευδαισθήσεις η προκαλούνται από κάποια άγνωστη δύναμη που υπάρχει μέσα στη Μεγάλη Πυραμίδα;

Ηλεκτρομαγνητικά εφέ
Ο γρανίτης των τμημάτων του θαλάμου είναι ένα υλικό που έχει ηλεκτρική ενέργεια, καθώς στον γρανίτη υπάρχει υψηλή συγκέντρωση κρυστάλλων χαλαζία, η οποία όπως είναι γνωστό, έχει πιεζοηλεκτρικές ιδιότητες. Στην πραγματικότητα, όλα τα ηλεκτρονικά σήμερα περιέχουν χαλαζία.

Αυτή η "ηλεκτρομαγνητική" ιδιότητα στο θάλαμο του Βασιλιά έχει εκδηλωθεί σπάνια. Για παράδειγμα, μια φορά ένας από τους επισκέπτες στο μνημείο έπαθε ένα μικρό ηλεκτρικό σοκ όταν ήθελε να πιει νερό από ένα μεταλλικό μπουκάλι που είχε μαζί του.

Επιπλέον, αρκετοί ερευνητές ανέφεραν επίσης ότι οι μπαταρίες στις κάμερες και στον ερευνητικό εξοπλισμό τους έπεσε η τάση τους ανεξήγητα ενώ βρίσκονταν μέσα στην πυραμίδα.

Μια εκδοχή λέει: Η "δύναμη" της Μεγάλης Πυραμίδας είναι ότι το γεωμετρικό της σχήμα έχει τη δυνατότητα να συγκεντρώσει την κοσμική ενέργεια, η οποία, μεταξύ άλλων διατηρεί το σώμα του του Φαραώ άθικτο, τοποθετημένο ακριβώς στο κέντρο της κατασκευής.

Ωστόσο, σε καμία από τις τρεις πυραμίδες της Γκίζας δεν βρέθηκαν λείψανα κάποιού Φαραώ που υποτίθεται αυτοί τις έφτιαξαν, ενώ στοιχειά δείχνουν ότι οι πυραμίδες ηταν εκεί πολύ πριν καν την ύπαρξη των Αιγυπτίων..

©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications