Ελληνοκύπριος επικεφαλής ΜΚΟ: «Οι δύο Αττίλες αποκατέστησαν την έννομη τάξη - Ο 3ος θα καταστρέψει την ελληνική φυλή»!

«Ελληνοκύπριος» επικεφαλής ΜΚΟ νομιμοποίησε τον «Αττίλα» με προκλητικότατες δηλώσεις που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Πρόκειται για τον πρόεδρο της Κ.Ι.Σ.Α. (Κίνηση για Ισότητα, Στήριξη, Αντιρατσισμό) Δώρο Πολυκάρπου.

Ο επικεφαλής της γνωστής ΜΚΟ, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Αλήθεια», δικαιολόγησε την πρώτη τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, ευχήθηκε η δεύτερη εισβολή να αποτελέσει μοχλό πίεσης για λύση του Κυπριακού, και καλωσόρισε μια ενδεχόμενη τρίτη εισβολή υπό τη μορφή της παράνομης μετανάστευσης.

Ο κ. Πολυκάρπου ανέφερε επί λέξει: «Απάντηση προς εφημερίδα αλήθεια για τα περί 3ου Αττίλα: Να θυμίσουμε στο φασίστα δημοσιογράφο της Αλήθειας ότι 1ος Αττίλας αποκατάστησε την έννομη τάξη που ανέτρεψαν οι ομοϊδεάτες τους σε αυτό τον τόπο ! Ο 2ος Αττίλας πυθανόν να σας αναγκάσει σε λύση του Κυπριακού και ο 3ος ενδεχομένως να μας γλυτώσει από την άρια σας φυλή!»

Η άποψη ότι ο 1ος Αττίλας «αποκατέστησε την έννομη τάξη» είναι το κλασικό τουρκικό αφήγημα που από το 1974 προσπαθεί να δικαιολογήσει την συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου, όπως αναφέρει το sigmalive.com.

Το ότι πολιτικός στόχος του 1ου και του 2ου Αττίλα ήταν να εξαναγκάσει ομοσπονδιακή λύση του Κυπριακού, είναι επίσης γνωστό μέσα από τα σχέδια και τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων. Ο στρατηγός Κενάν Εβρέν, που σχεδίασε τον Αττίλα και που διετέλεσε πραξικοπηματικός πρωθυπουργό της Τουρκίας είχε δηλώσει το 1990:

«Στόχος της εισβολής ήταν η δημιουργία μιας ομοσπονδίας στην Κύπρο. Η επιχείρηση ήταν επιτυχής, όμως η δημιουργία της ομοσπονδίας στο τραπέζι ακόμα δεν έγινε κατορθωτή. Ο στόχος αυτός παραμένει απραγματοποίητος».

Ακόμα και για ένα «3ο μεταναστευτικό Αττίλα» που θα αλλάξει την Κύπρο, υπάρχει δημοσιευμένο τουρκικό σχέδιο σταδιακής δημογραφικής υπέρβασης του ελληνικού πληθυσμού από το 1956.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Δώρος Πολυκάρπου, με δηλώσεις του ως «εμπειρογνώμονας» στην «Χαραυγή», προσπάθησε εμμέσως να ακυρώσει τις αποκαλύψεις της «Σημερινής» για το πως «το μεταναστευτικό βουλιάζει την Κύπρο».

Στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Σημερινής», με αδιάσειστα στοιχεία, επιβεβαιωνόταν από τα πιο επίσημα χείλη, πως οι αυξήσεις σε αιτητές ασύλου αυξάνονται δραματικά, και πως σύμφωνα με το Υπ. Εσωτερικών 6 στους 10 εισέρχονται από μη-ελεγχόμενα σημεία της Νεκρής Ζώνης και τα οδοφράγματα.

Στις δηλώσεις του στην «Χαραυγή», ο κ. Πολυκάρπου έκανε λόγο «για ενδεχόμενη συνειδητή σύγχυση του προσφυγικού ζητήματος με τη κατάσταση που επικρατεί στο Κυπριακό και με την Τουρκία».

Στη συνέχεια καταφέρθηκε κατά των κοινών περιπολιών Αστυνομίας-ΕΦ στην Πράσινη Γραμμή, αμφισβήτησε τη «συνειδητή μεταφορά προσφύγων από την Τουρκία μέσω κατεχομένων», και είπε πως είναι «ατεκμηρίωτες αιχμές» η «διασύνδεση των προσφύγων με την τρομοκρατία»!

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δέκα χρόνια σε συζήτηση στο «Σίγμα», o κ. Πολυκάρπου αμφισβητούσε όσους επιχειρηματολογούσαν για τον ρόλο της Τουρκίας, όταν το μεταναστευτικό είχε μόλις αρχίσει να αναδεικνύεται ως σοβαρό πρόβλημα.

Η προκλητική και προσβλητική προς τα θύματα της εισβολής ανάρτηση έγινε στις 31 Ιανουαρίου 2019, στις 2:51μμ, και μέχρι αυτή τη στιγμή είναι δημόσια προσβάσιμη.

Αξίζει να σημειώσουμε πως τον Αύγουστο του 2019 πέρασαν χειροπέδες στον Πρόεδρο της Κίνησης για Ισότητα, Στήριξη και Αντιρατσισμό (ΚΙΣΑ) Δώρο Πολυκάρπου, μέλη της Αστυνομίας μετά από επεισόδιο έξω από τα γραφεία της μη κυβερνητικής οργάνωσης στη Λευκωσία.

Ο κύριος Πολυκάρπου παρενέβη στο έργο μελών της Αστυνομίας που ανέκοψαν για έλεγχο γύρω στις δέκα και μισή το πρωί 16χρονο μοτοσικλετιστή από τη Ρουμανία, ο οποίος δεν έφερε προστατευτικό κράνος. Από τις εξετάσεις, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν επίσης ότι η μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο ανήλικος είχε δηλωθεί στις Αρχές ως κλοπιμαία.

Ο Πρόεδρος της ΚΙΣΑ φέρεται να κατέβηκε από τα γραφεία της Οργάνωσης και να προσπάθησε να παρέμβει στο έργο των Αστυνομικών, με αποτέλεσμα να συλληφθεί σχετικά με το αδίκημα της παρεμπόδισης αστυνομικού κατά την εκτέλεση των νόμιμων καθηκόντων του.

Ο κύριος Πολυκάρπου μεταφέρθηκε σε αστυνομικό σταθμό όπου υποβλήθηκε σε ανάκριση αναφορικά με το συγκεκριμένο επεισόδιο.

Να σημειώσουμε επίσης πως όπως αναφέρει το sigmalive.com χωρίς να τοποθετηθεί επί της ουσίας που ήταν μεταξύ άλλων η προσβλητική και απαράδεκτη ανάρτησή του περί «αποκατάστασης της τάξης» από τον Αττίλα το 1974 ο επικεφαλής της ΚΙΣΑ Δώρος Πολυκάρπου με νέα του ανάρτηση εξέφρασε την έντονη ενόχλησή του για τα σχόλια στο Facebook κάτω από το θέμα.

Στην σημερινή ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Πολυκάρπου αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως στις 15 Μαρτίου θα μιλήσει στη Βαλέτα της Μάλτας σε συνέδριο του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ρητορική μίσους.

«Θέλω να κάνω ιδιαίτερη μνεία σε αυτά τα σχόλια και το μέσο που τα φιλοξενεί», είπε αλλά ουδόλως αναρωτήθηκε γιατί του προσάπτουν τέτοιους χαρακτηρισμούς.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications