Διαρκής Ιερά Σύνοδος: Η εκούσια έκτρωση είναι φόνος – Η Εκκλησία δεν την αποδέχεται

Φόνο χαρακτηρίζει την εκούσια έκτρωση η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, τονίζοντας ότι δεν είναι αποδεκτή από την Εκκλησία. Τι ανέφερε για την κατάργηση της αργίας των Τριών Ιεραρχών.

Στο θέμα της έκτρωσης επανέρχεται η Εκκλησία, με τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο να εκφράζει την άποψη ότι η εκούσια έκτρωση είναι φόνος και ως εκ τούτου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος συνεδρίασε τη Δευτέρα και την Τρίτη υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Στο ανακοινωθέν, μεταξύ των αποφάσεων και εγκρίσεων που δόθηκαν, ειδική αναφορά γίνεται και στο θέμα της έκτρωσης, με τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο να τονίζει ότι πρόκειται για φόνο, επικαλούμενη την Αγία Γραφή και τις Παραδόσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

«Η Ιερά Σύνοδος λαβούσα υπ’ όψη της τα εσχάτως ανακύψαντα επί του θέματος των εκτρώσεων και βασιζομένη επί της αγίας Γραφής και της Ιεράς Παραδόσεως της Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού εκφράζει την θεολογικήν αυτής θέσιν περί του εμβρύου ως πλήρους και ακεραίου ανθρώπου από της στιγμής της συλλήψεώς του γι’ αυτό και θεωρεί την εκουσία έκτρωση ως φόνο και δεν την αποδέχεται», σημειώνεται.

Συγχαρητήρια στην Κεραμέως για την κατάργηση της αργίας των Τριών Ιεραρχών
Παράλληλα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να σταλεί συγχαρητήρια επιστολή προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, για την απόφαση να καταργηθεί η αργία των Τριών Ιεραρχών και να αντικατασταθεί με ημέρα εορτασμού με εκκλησιασμό κι άλλες εκδηλώσεις.

«Η Ιερά Σύνοδος, εκτιμώσα την απόφαση της Υπουρ-γου Παιδείας και Θρησκευμάτων αξιοτίμου κ. Νίκης Κεραμέως περί της καταργήσεως στα σχολεία Α/θμίου και Β/θμίου Εκπαιδεύσεως της αργίας της εορτής και της επαναφοράς του εορτασμού των αγίων Τριών Ιεραρχών των προστατών των Γραμμάτων και της Παιδείας (30ή Ιανουαρίου) ως ημέρα εκκλησιασμού και άλλων επικαίρων εκδηλώσεων, απεφάσισε την αποστολή προς αυτήν σχετικού συγχαρητηρίου γράμματος», αναφέρει η απόφαση.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications