Στρατός Χαφτάρ: Καταστρέψαμε τουρκικό σκάφος στο λιμάνι της Τρίπολης - Βίντεο

Ο Στρατός της Λιβύης του Χαλίφα Χαφτάρ ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε τουρκικό σκάφος με πυρομαχικά στο λιμάνι της Τρίπολης.

Τουρκικό σκάφος με όπλα και πυρομαχικά ισχυρίζεται ότι κατέστρεψε ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA), του οποίου ηγείται ο στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ.

Όπως ανακοίνωσε ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA), το τουρκικό σκάφος καταστράφηκε στο λιμάνι της Τρίπολης.

Η σχετική ανακοίνωση από τον στρατό του Χαφτάρ έγινε μέσω ανάρτησης στο Facebook. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει αντίδραση από την τουρκική πλευρά σχετικά με το συμβάν. Ο LNA υποστήριξε ότι με τη μεταφορά του συγκεκριμένου φορτίου στη Λιβύη, η Τουρκία παραβίαζε τη διεθνή συμφωνία για την απαγόρευση πώλησης όπλων στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, ο LNA ανακοίνωσε επίσης ότι κατέστρεψε μια αίθουσα επιχειρήσεων της υποστηριζόμενης από τον ΟΗΕ κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) στην περιοχή Ράμλα στα νότια της πρωτεύουσας Τρίπολης.

Υπενθυμίζεται ότι η Λιβύη έχει βυθιστεί σε έναν μακροχρόνιο εμφύλιο πόλεμο από τον θάνατο του επί πολλές δεκαετίες ηγέτη της χώρας, Μουαμάρ Καντάφι.

Έκτοτε, διοικείται από δύο αντιμαχόμενες κυβερνήσεις:Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA) - υπό τον πρόεδρο Φαγέζ αλ Σάρατζ - η οποία αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ και ελέγχει την Τρίπολη και τις δυτικές επαρχίες.

Τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) - με έδρα τη Βεγγάζη - ο οποίος ελέγχει περίπου τα 2/3 της λιβυκής επικράτειας και υποστηρίζεται από το Κοινοβούλιο της χώρας.
Η ένταση στην περιοχή κλιμακώθηκε σημαντικά τον περασμένο Απρίλιο, όταν ο στρατηγός Χαφτάρ κήρυξε την έναρξη της τελικής επιχείρησης για την κατάληψη της πρωτεύουσας, Τρίπολης, και την εκδίωξη της «παράνομης κυβέρνησης του GNA».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications