Συναγερμός στο Νοσοκομείο της Νίκαιας για έξι ασθενείς με ψώρα

Μεγάλη ανησυχία έχει προκύψει στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας όπου και μεταφέρθηκαν έξι άτομα, τα οποία φέρεται να έχουν εμφανίσει συμπτώματα ψώρας.

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου μεταφέρθηκαν έξι άτομα με συμπτώματα ψώρας.

Τι δηλώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.
Η μεταφορά των έξι ασθενών γίνεται έπειτα από εισαγγελική εντολή, ενώ ήδη λαμβάνονται μέτρα στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Όπως αναφέρουν πληροφορίες από τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ, οι αλλοδαποί που φυλάσσονταν στο αστυνομικό τμήμα Νίκαιας προέρχονται πιθανώς από κέντρα προσφύγων και διαπιστώθηκε ότι είχαν ψώρα. Για την αποφυγή κινδύνου μετάδοσης της μολυσματικής νόσου στους εργαζόμενους, λαμβάνονται μέτρα τόσο στους θαλάμους που θα εξετασθούν όσο και στα ιατρεία που θα μεταφερθούν.

Η διοίκηση του νοσοκομείου έχει δημιουργήσει έναν ειδικό, απομονωμένο χώρο για τη νοσηλεία των έξι ασθενών. «Οι αλλοδαποί προέρχονται μάλλον από hotspot και έχουν ψώρα. Ο εισαγγελέας διέταξε την μεταφορά τους στο νοσοκομείο και δημιουργείται, ήδη, ειδικός απομονωμένος χώρος για τη νοσηλεία τους» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Πρόσθεσε δε, ότι «στο νοσοκομείο Νίκαιας, υπάρχουν μόνο δερματολόγοι και όχι δερματολογική κλινική», ενώ μετέφερε την ανησυχία των συναδέλφων - ιατρών. Υπάρχει ανησυχία στους συναδέλφους.
Στο νοσοκομείο, μάλιστα, βρίσκονται και αστυνομικές δυνάμεις, καθώς οι έξι ασθενείς φέρεται να είναι υπόδικοι.

Τι είναι η ψώρα
Η ψώρα είναι μια άκρως μεταδοτική ασθένεια που προκαλείται από το ακάρεο της ψώρας με κύριο χαρακτηριστικό της τον έντονο κνησμό. Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες της Αμερικανικής Δερματολογικής Εταιρείας, όσο πιο στενή και παρατεταμένη είναι η άμεση επαφή με πάσχοντα, τόσο πιο μεγάλη είναι η πιθανότητα μόλυνσης. Επίσης όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των παρασίτων επάνω στο δέρμα τόσο αυξάνεται η πιθανότητα μετάδοσης της νόσου. Άλλος τρόπος μετάδοσης της νόσου αν και θεωρείται σπάνιος είναι από κλινοσκεπάσματα και γενικά από είδη ρουχισμού, όπως επίσης από καλύμματα των επίπλων, μοκέτες, χαλιά κ.λπ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στο παρελθόν στη χώρα μας έχουν καταγραφεί περιστατικά ψώρας και μέσα σε νοσοκομεία και ειδικά σε χώρους όπου διαμένει το ιατρικό προσωπικό.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications