Κορονοϊός: Ο ιός μεταλλάχθηκε κι εξαπλώνεται γρηγορότερα - Αυξάνονται τα θύματα

Η ικανότητα μετάδοσης του νέου κορονοϊού έχει ενισχυθεί, όπως δήλωσε ο Κινέζος υπουργός της Εθνικής Επιτροπής Υγείας, Μα Σιαογουέι, με τα θύματα της έξαρσης του ιού να έχουν φτάσει τα 56.

Σύμφωνα με το Κινέζο υπουργό, η παραπάνω εξέλιξη στις μεταδοτικές ικανότητες του φονικού κορονοϊού ίσως έχει ως συνέπεια τα κρούσματα και τα θύματα του ιού να συνεχίσουν να αυξάνονται.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο Σιαογουέι σε σχετική συνέντευξη Τύπου, οι κινεζικές αρχές γνωρίζουν λίγα μόνο πράγματα για το νέο κορονοϊό, χωρίς να υπάρχει προς το παρόν εικόνα για τον κίνδυνο που ελλοχεύει από τυχόν νέες μεταλλάξεις του φονικού ιού.

Στους 56 οι νεκροί - 1970 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από το νέο κορονοϊό
Εντωμεταξύ, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της υγειονομικής κρίσης με το νέο κορονοϊό φτάνουν τα 1.970 , σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές.

Στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, η πόλη της Σαντού στην επαρχία Γουαντόνγκ πρόκειται να απαγορεύσει την είσοδο σε οχήματα, πλοία και ανθρώπους, από αύριο Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Στη Γουχάν όπου ο κορονοϊός πρωτοέκανε την εμφάνισή του, επιβλήθηκε ταξιδιωτική απαγόρευση στους κατοίκους, ενώ αρκετές πόλεις στη επαρχία Χουμπέι επίσημα σταμάτησε τις συγκοινωνιακές συνδέσεις εξαιτίας της έξαρσης του κορονοϊού.

Οι κινεζικές αρχές χτίζουν δύο νοσοκομεία στη ζώνη καραντίνας, προκειμένου να καταπολεμηθεί ο ιός.

Υπό το φόβο πιθανής απειλής, οι εορτασμοί για την κινεζική πρωτοχρονιά σταμάτησαν στο Πεκίνο. Την ίδια ώρα, υπάρχει ανησυχία για την πιθανότητα πως η κρίση αυτή θα μετατραπεί σε επιδημία, παρόμοια με αυτή του ιού SARS, ο οποίος από το 2002 έως το 2003 είχε κοστίσει τη ζωή σε περίπου 800 ανθρώπους.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications