Σε έξαλλη κατάσταση ο Μακρόν: Έδιωξε Ισραηλινούς στρατιώτες από εκκλησία σαν ηταν στο σπίτι του!

Οι νεοέλληνες εκτός τόπου και χρόνου ως συνήθως, κάθε μέρα δείχνουν πόσο κατώτεροι ειναι σε σχόλια σε διάφορες σελίδες, η αντίληψη τους και η νοημοσύνης τους ειναι πολύ χαμηλή, εκτός από αυτό ειναι και αγρίμια, και ο τύπος που ονομάζεται Εμανουέλ Μακρόν αν δεν ηταν ο ίδιος Οβριός δεν θα έβαζε φωνές!

Αρκετά εκνευρισμένος εμφανίστηκε ο Εμανουέλ Μακρόν κατά την επίσκεψή του στη Βασιλική της Αγίας Άννας, στην Ιερουσαλήμ. Ο Γάλλος πρόεδρος απαίτησε σήμερα από άνδρες της Ισραηλινής Ασφάλειας να αποχωρήσουν από την εκκλησία, φωνάζοντάς τους «περάστε έξω».

Η τρικολόρ κυματίζει πάνω από τον συγκεκριμένο ναό, στα τείχη της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ, από τότε που έγινε δώρο από τους Οθωμανούς στον Γάλλο αυτοκράτορα Ναπολέοντα τον Γ’ το 1856.

Το Παρίσι θεωρεί πρόκληση όταν η Ισραηλινή Αστυνομία εισέρχεται σε εκκλησιαστικό συγκρότημα, σε ένα τμήμα της Ιερουσαλήμ και καταλήφθηκε και προσαρτήθηκε από το Ισραήλ στον πόλεμο του 1967.

Το σημερινό επεισόδιο αποτελεί déjà vu και θυμίζει την επίσκεψη στην ίδια εκκλησία το 1996 του Ζακ Σιράκ, όταν ο τέως πρόεδρος της Γαλλίας έχασε την υπομονή του με μέλη των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας, λέγοντας σε έναν από αυτούς ότι η μεταχείρισή του ήταν μια «πρόκληση», ενώ απείλησε να αναχωρήσει από την χώρα.

Ο Σιράκ είχε αρνηθεί να μπει στην εκκλησία της Αγίας Άννας, μέχρι να φύγουν οι Ισραηλινές Δυνάμεις από το σημείο. Το βίντεο δείχνει τον Μακρόν, στριμωγμένο στο κέντρο ενός πολυπληθούς κύκλου μεταξύ των μελών της δικής του υπηρεσίας προστασίας και του προσωπικού των δυνάμεων ασφαλείας, ανάμεσά τους αρκετοί ένστολοι αστυνομικοί, κάτω από μια αψιδωτή πύλη που οδηγεί στην εκκλησία.

Ο Γάλλος πρόεδρος τότε φώναξε στα αγγλικά στους Ισραηλινούς στρατιώτες: «Δεν μου αρέσει αυτό που κάνατε μπροστά μου». Χαμηλώνοντας τον τόνο της φωνής του, στη συνέχεια τους είπε: «Περάστε έξω. Συγγνώμη, ξέρετε τους κανόνες. Κανείς δεν χρειάζεται να προκαλέσει οποιονδήποτε».

Μιλώντας μετά σε δημοσιογράφους, ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε πως το περιστατικό έληξε ευχάριστα και έδωσαν τα χέρια με τους αξιωματικούς των Ισραηλινών Δυνάμεων Ασφαλείας. Σε ερωτήσεις για το περιστατικό, εκπρόσωποι της ισραηλινής κυβέρνησης και Αστυνομίας δεν απάντησαν, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πριν φτάσει στην εκκλησία, ο 42χρονος Γάλλος ηγέτης περπάτησε στην Παλιά Πόλη, μίλησε με καταστηματάρχες και σταμάτησε στον Πανάγιο Τάφο, ενώ επισκέφτηκε το Χαράμ αλ-Σαρίφ, ή Όρος του Ναού, από τους σημαντικότερους θρησκευτικούς χώρους στην Ιερουσαλήμ, ενώ προσευχήθηκε στο Τείχος των Δακρύων.Μπλα μπλα μπλα....

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications