Γαλλία: Δικαστής ζήτησε την αποφυλάκιση μωρού 15 μηνών - Το είχαν φυλακίσει μαζί με τους γονείς του

Δικαστής ζήτησε την αποφυλάκιση του 15μηνών βρέφους που είχε φυλακιστεί μαζί με τους γονείς του στην Γαλλία, η οικογένεια ήταν αλβανικής καταγωγής.

Ένας δικαστής στη Γαλλία διέταξε την αποφυλάκιση ενός μωρού 15 μηνών και των Αλβανών γονιών του, που ήταν κρατούμενοι από την Δευτέρα σε ένα κέντρο διοικητικής κράτησης, γνωστοποίησε σήμερα η δικηγόρος της οικογένειας.

«Αποφυλακίστηκαν και οι δύο μαζί με το μωρό τους», δήλωσε η δικηγόρος Μαρί Βεριλάκ σε έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου, υπενθυμίζοντας ότι η Γαλλία έχει «επανειλημμένα» καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «για κράτηση ανηλίκων».

Το ζευγάρι και το μωρό τους έφτασαν το βράδυ της Δευτέρας στο κέντρο διοικητικής κράτησης στο Ουασέλ (βορειοδυτικά).

Το ζευγάρι πρέπει να εγκαταλείψει τη γαλλική επικράτεια, σύμφωνα με απόφαση που εξέδωσε ο νομός Καλβαντός. Ο νομός ζήτησε παράταση της κράτησης της οικογένειας κατά 28 ημέρες, σύμφωνα με την δικηγόρο.

«Η Γαλλία, που επανειλημμένα έχει καταδικαστεί από διεθνείς οργανισμούς, εξακολουθεί να φυλακίζει παιδιά. Αυτή η απάνθρωπη μεταχείριση είναι ανεπίτρεπτη», τόνισε ο Κεβίν Εμερίκ Τερί, από το δίκτυο αλληλεγγύης μεταναστών στην πόλη Ρουέν.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications