Δίκη Τοπαλούδη – Σοκάρει η κατάθεση του ιατροδικαστή: «Είχε χαρακιές, έγινε απόπειρα στραγγαλισμού»

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η φοιτήτρια θα μπορούσε να ζήσει, παρά τις βαρύτατες κακώσεις που έφερε, αν είχε μεταφερθεί έγκαιρα σε νοσοκομείο.

Ο ιατροδικαστής Παναγιώτης Κοτρέτσος, που παρέλαβε την σορό της Ελένης Τοπαλούδη, όταν βρέθηκε να επιπλέει στην παραλία, αντέκρουσε τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων περί συναίνεσης του θύματος.

«Δεν υπάρχει συναίνεση στον θάνατο», δήλωσε ο κ. Κοτρέτσος και συμπλήρωσε πως «βρήκαμε τραύματα που δεν δικαιολογούνταν από την πτώση», ενώ τόνισε πως η κοπέλα ήταν ζωντανή σε λιπόθυμη κατάσταση όταν την πέταξαν στην θάλασσα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Μάλιστα, ο μάρτυρας ανέφερε πως η άτυχη κοπέλα έφερε συγκεκριμένα τραύματα που οδηγούν στο συμπέρασμα πως πριν βρεθεί στο νερό είχε βασανιστεί, και πιο συγκεκριμένα, έφερε προθανάτια τραύματα, χαρακιές στο λαιμό, που δήλωναν πως κάποιος είχε επιχειρήσει να την μαχαιρώσει, ενώ υπήρχαν, όπως είπε, σημάδια απόπειρας στραγγαλισμού με τα χέρια.

Για τον στραγγαλισμό τόνισε πως μπορεί να μην ήταν παρατεταμένος αλλά για το θύμα η ασφυξία είναι απειλή μεγαλύτερη από το μαχαίρι γιατί ο κίνδυνος είναι άμεσος, νιώθεις ότι πεθαίνεις, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι δράστες, και ειδικά ο Ροδίτης, έπειτα από ερώτηση της έδρας ισχυρίστηκαν ότι το θύμα συναίνεσε σε ερωτική πράξη, με τον ο ιατροδικαστή να επισημαίνει πως: «δεν υπάρχει συναίνεση στον θάνατο. Για να κάνει κάποιος αυτά τα πράγματα δεν είναι μόνο ο δόλος του να κάνει σεξ. Είναι κάτι που εκφεύγει ακόμη και της ακραίας ανθρώπινης συμπεριφοράς. Μου δίνει την εντύπωση ότι ο δράστης το θεωρεί την σωστή πρακτική και δεν είναι κάτι που λέμε ότι έχει ξεφύγει».

Κατά τον κ. Κοτρέτσο, η φοιτήτρια θα είχε κάποιες ελπίδες να ανακάμψει, παρά τις βαρύτατες κακώσεις που έφερε, αν είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο, ενώ επεσήμανε ακόμη πως η φοιτήτρια, όσο ήταν εν ζωή, δέχθηκε χτυπήματα στην αριστερή πλευρά του κεφαλιού, ενώ βρέθηκε σκισμένο και το αυτί της.

Σε εκείνο το σημείο, ξέσπασε ο πατέρας της άτυχης φοιτήτριας, μονολογώντας «το βασάνισαν το κοριτσάκι μου...το βασάνισαν». Τέλος, ο μάρτυρας σημείωσε πως το θύμα δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι που ήταν πολύ βαρύ και προκάλεσε κάταγμα στο κρανίο και εγκεφαλική αιμορραγία, προσδιορίζοντας τον πνιγμό ως αιτία θανάτου της Ελένης Τοπαλούδ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications