Ξεσηκώθηκαν οι Αφρικανοί στην Σάμο – Συγκρούσεις με την αστυνομία – Έκλεισαν σχολεία

Ένταση και ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ καθώς Αφρικανοί πέταξαν εναντίον τους πέτρες, σημειώθηκε χθες στον περιμετρικό δρόμο εξωτερικά της κάτω πύλης του hotspot Σάμου.

Από νωρίς το πρωί περίπου 300 λαθρομετανάστες είχαν διακόψει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων, ενώ φώναζαν συνθήματα για να φύγουν από τη Σάμο.

Η δύναμη των ΜΑΤ που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή, λαμβάνοντας θέσεις αντιμετώπισης της εξέγερσης, δεν τους επέτρεψε την κάθοδο στην πόλη αφού και σήμερα θέλησαν να διαμαρτυρηθούν ζητώντας την αναχώρησή τους από το νησί. Ήδη, χτύπησαν τον χώρο όπου βρίσκεται το φυλάκιο της Αστυνομίας, έριξαν κάτω χημικές τουαλέτες, καταστρέφουν τον χώρο εστίασης και έχουν ανάψει φωτιές! Η εξέγερση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, με απόφαση του Δημάρχου, αποφάσισε τη διακοπή λειτουργίας του 1ου, 2ου Νηπιαγωγείου & του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σάμου, λόγω ρίψης δακρυγόνων και της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή.

«Τα επεισόδια είναι σοβαρά και προχωρούμε σε κλείσιμο όλων των σχολείων για λόγους ασφαλείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Τα παιδιά δεν μπορούν να κάνουν μάθημα, όταν πέφτουν δακρυγόνα» είπε στο ethnos.gr δήμαρχος Ανατολικής Σάμου.

Με πληροφορίες samos24.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications