Βιασμός τουρίστριας Ρόδος: Υπόθεση φρίκης με Νορβηγίδα και δύο άντρες

Στο φως το βούλευμα βάσει του οποίου παραπέμπονται να δικαστούν δυο Έλληνες οι οποίοι φέρονται να βίασαν μια νεαρή που παραθέριζε με τις φίλες της στο νησί των Ιπποτών.

Φρίκη προκαλεί η υπόθεση βιασμού μιας Νορβηγίδας τουρίστριας στη Ρόδο που απασχόλησε τα σκανδιναβικά μέσα ενημέρωσης, τις Νορβηγικές και Ελληνικές Εισαγγελικές Αρχές και είχε ως αποτέλεσμα την παραπομπή σε δίκη δυο συμπατριωτών μας. Το περιεχόμενο του βουλεύματος σοκάρει και θυμίζει σε αρκετά σημεία του, την υπόθεση Τοπαλούδη. Το βράδυ της 30ης Ιουλίου 2017 οι δράστες την χτύπαγαν και την βίαζαν με μανία ενώ εκείνη προσπαθούσε να ξεφύγει.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου, που φέρονται να την αποθάρρυναν από το να καταγγείλει τους δυο κατηγορούμενους, λέγοντας της ότι σε περίπτωση που προχωρούσε στην υποβολή μήνυσης, “θα έπρεπε να μείνει όλο το βράδυ στο ίδιο κελί με τον φερόμενο βιαστή της” και πως την επόμενη μέρα, “θα παρουσιαζόταν μπροστά σ’ έναν δικαστή που θα αποφάσιζε ποιος από τους δυο λέει ψέμματα και ότι αυτός που έλεγε ψέμματα θα μηνύονταν από τον άλλο”.

Η κοπέλα τρόμαξε και δεν κατέθεσε μήνυση
Όταν επέστρεψε στη χώρα της, απευθείας πήγε στο τμήμα υποδοχής βιασμών του νοσοκομείου Baerum sykehus όπου επεβλήθη σε εξετάσεις και διεπιστώθη ότι έφερε επιφανειακό γρατζούνισμα στο άνω μέρος του δέρματος με διάμετρο περίπου ενός εκατοστού στην ωπή πρωκτού προς το άνοιγμα του αιδοίου, μώλωπες στην εσωτερική περιοχή των μηρών, στο στήθος και στον αριστερό άνω βραχίονα, ενώ εμφάνιζε και αντιδράσεις που συνήθως αναφέρονται σε πρόσωπα που έχουν υποβληθεί σε τραυματικά συμβάντα, όπως βία και βιασμό, όπως προκύπτει από την από 16/8/2017 μεταφρασμένη από τη νορβηγική γλώσσα ιατρική γνωμάτευση ποινικής υπόθεσης.

Η μαρτυρία της νεαρής Νορβηγίδας σε συνδυασμό με το πόρισμα της ιατρικής γνωμάτευσης, οδήγησε την Εισαγγελία του Όσλο στην άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον των δυο ανδρών που φέρονται να την βίασαν με αποτέλεσμα την εντολή για διενέργεια προανάκρισης από τις Ελληνικές Αρχές και την έκδοση του βουλεύματος δυο χρόνια μετά, που παραπέμπει σε δίκη τους κατηγορούμενους.

Βιασμός τουρίστριας Ρόδος: Το χρονικό Σύμφωνα με το περιεχόμενο του βουλεύματος, η εγκαλούσα επισκέφτηκε τη Ρόδο μαζί με μια φίλη της στις 23/7/2017 για λόγους αναψυχής και για λίγες μέρες κατέλυσε στο ξενοδοχείο Helena. Στο νησί συνάντησε και δυο ακόμη φίλες της. Το βράδυ της 30ης Ιουλίου η Νορβηγίδα τουρίστρια μαζί με την φίλη της που είχαν ταξιδέψει παρέα επισκέφτηκαν το κλαμπ Colorado, επειδή εκεί θα πραγματοποιούνταν εκδήλωση με ζωντανή μουσική. Οι δυο γυναίκες γνώριζαν το συγκεκριμένο μαγαζί καθώς το είχαν επισκεφτεί κι άλλες τρεις ή τέσσερις φορές κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης βραδιάς, μεταξύ 03.00 και 03.30, η φίλη της αποχώρησε γιατί ήταν κουρασμένη, ενώ εκείνη συνέχισε την διασκέδαση της περιμένοντας να ολοκληρώσει την δουλειά του ένας εργαζόμενος, ο οποίος κατά τους ισχυρισμούς της εγκαλούσας, είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ίδια πλην όμως της είχε αναφέρει την αυστηρή πολιτική του καταστήματος περί μη σύναψης σχέσεων μεταξύ εργαζόμενων και πελατών.

Ο… Έλληνας και ο Δανός
Όση ώρα τον περίμενε να τελειώσει, αφού είχε συνεννοηθεί να συνεχίσουν τη βραδιά τους παρέα, περίπου στις 04.15 κι ενώ στο κατάστημα είχαν απομείνει 20 μόλις άτομα, ένας τραγουδιστής, τον οποίο η εγκαλούσα αποκαλεί Δανό επειδή έχει διπλή υπηκοότητα, μίλησε μαζί της και της πρότεινε να συνεχίσουν τη βραδιά τους μαζί, έχοντας μιλήσει πρώτα και το άτομο που υποτίθεται θα συνέχιζε για το υπόλοιπο της βραδιάς μαζί με τη νεαρή Νορβηγίδα.

Αφού εκείνη συμφώνησε, ο Δανός έφυγε για πέντε με δέκα λεπτά και κατόπιν επέστρεψε. Στο χρονικό διάστημα της απουσίας του, ένας σερβιτόρος που η εγκαλούσα αποκαλεί ως ο Έλληνας, της πρότεινε να της φέρει ένα ποτό. Αυτή αρνήθηκε και ζήτησε μόνο ένα μπουκάλι νερό. Αφού επέστρεψε ο Δανό, αποχώρησαν από το κατάστημα και με το αυτοκίνητο του τελευταίου πήγαν σε άγνωστη οικεία, προς την περιοχή Κρητικά.

Την ανάγκασε σε στοματικό
Στο σημείο αυτό, επισημαίνεται στο βούλευμα, η εγκαλούσα στην υποβληθείσα στις νορβηγικές Αρχές μήνυση της, αναφέρει ότι ο Δανός κατά τη διάρκεια της διαδρομής κι ενόσω οδηγούσε, την εξανάγκασε σε σωματική βία, ήτοι πιέζοντας το κεφάλι της προς τα γεννητικά του όργανα, σε επιχείρηση γενετήσιας πράξης και δη πεολειχίας, ωστόσο, από κανένα αποδεικτικό μέσο δεν προέκυψαν ενδείξεις για τη βασιμότητα αυτού πέραν της εγκλήσεως και για το λόγο αυτό δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη και συνακόλουθα δεν αποδόθηκε κατηγορία.

Όταν εισήλθαν στην οικεία, ο Δανός άρχισε με τη συναίνεση της Νορβηγίδας να τη φιλά στο πάτωμα. Ελάχιστο χρόνο αργότερα εισήλθε στο δωμάτιο ο Έλληνας ο οποίος ξεκίνησε να αφαιρεί τα ενδύματα του. Η εμφάνιση του Έλληνα, αναφέρεται στο βούλευμα, ουδόλως ξάφνιασε ή επηρέασε τον Δανό ο οποίος δεν γύρισε ούτε ενστικτωδώς να κοιτάξει το πρόσωπο που εισήλθε στο χώρο, γεγονός που υποδηλώνει ότι είχαν συνεννοηθεί ήδη από πριν μεταξύ τους για την έλευση του.

Όσο αντιστεκόταν, τόσο το χειρότερο
Τότε η Νορβηγίδα αντέδρασε λέγοντας του στα αγγλικά πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Παρά την σαφή αντίδραση της, ο Δανός φέρεται να την έσπρωξε στο κρεβάτι, την έγδυσαν και ενεργώντας από κοινού την εξανάγκασαν με σωματική βία να ανεχτεί γενετήσιες πράξεις. Χτυπώντας και κρατώντας την ακινητοποιημένη, κάμπτοντας την αντίσταση της με την σωματική τους δύναμη και εκμεταλλευόμενη την σωματική και ψυχική εξάντληση που της προκάλεσαν, την εξανάγκασαν να ανεχτεί τις γενετήσιες πράξεις της κατά φύση συνουσίας, της παρά φύση ασέλγειας και να προβεί σε πεολειχία.

Ασκώντας σωματική βία την εξανάγκασαν να ανεχτεί τη συνουσία με τον Έλληνα που βρισκόταν από πίσω της, όταν ταυτόχρονα ο Δανός είχε τοποθετήσει το πέος του στο στόμα της εξαναγκάζοντας την σε πεολειχία, φτύνοντας την και χτυπώντας την στο πρόσωπο, εντείνοντας δε τα χτυπήματα κάθε φορά που εκείνη έστρεφε το πρόσωπο της δεξιά ή αριστερά, ενώ όσο περισσότερη αντίσταση προέβαλε τόσο επιθετικότεροι γίνονταν εκείνοι.

Ασκούσαν και σωματική βία
Χαρακτηριστικά η Νορβηγίδα αναφέρει, ότι όταν έσπρωξε τον Έλληνα, ο Δανός την τράβηξε στο κρεβάτι και τότε ο Έλληνας την εξανάγκασε να ανεχθεί παρά φύση διείσδυση, όταν ταυτόχρονα ο Δανός την εξανάγκασε να ανεχθεί κατά φύση συνουσία. Όπως αναφέρεται στο περιεχόμενο του βουλεύματος, την εξανάγκασαν δε από κοινού με σωματική βία, σηκώνοντας και σπρώχνοντας την, σε συνουσία με αμφότερους επανειλημμένως, έχοντας την ξαπλωμένη στο κρεβάτι, σηκωμένη όρθια, ξαπλωμένη στα πλευρά, γονατιστή, ενώ κάποια στιγμή ο Έλληνας πραγματοποιούσε από μπροστά κατά φύση διείσδυση ακινητοποιώντας την, όταν ταυτόχρονα ο Δανός την υποχρέωσε να ανεχθεί συνουσία ούσα καθισμένη πάνω του και άλλη στιγμή, προσπαθώντας να προκαλέσει τον εμετό της Νορβηγίδας, έβαλε το χέρι του βαθιά στο λαιμό της.

Η εγκαλούσε περιγράφει στην κατάθεση της, ότι από τις ενέργειες των δραστών φοβήθηκε πολύ, ότι πολύ γρήγορα κατάλαβε ότι δεν είχε τη δυνατότητα να αποφύγει την κατάσταση αυτή καθώς και ότι κάποια στιγμή πίστεψε ότι θα χάσει τη ζωή της, αφού από τις πράξεις τους δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

Εξαιτίας δε αυτών σταμάτησε να τους λέει no και dont όπως τους έλεγε πιστεύοντας ότι αν ενέδιδε θα τελείωνε γρηγορότερα το συμβάν και ο κίνδυνος για εκείνη. Μετά την ολοκλήρωση των ανωτέρων γενετήσιων πράξεων αμφοτέρων, πράξεις οι οποίες διήρκησαν περίπου μια ώρα, ο Δανός αποχώρησε, ενώ ο Έλληνας, τον οποίο η παθούσα δεν φοβόταν τόσο, καθώς εκείνος δεν την χτυπούσε, δεν την έφτυνε, ούτε της μιλούσε άσχημα, της πρότεινε να τη μεταφέρει στο ξενοδοχείο της, πρόταση που η Νορβηγίδα αποδέχθηκε προκειμένου να επιστρέψει στη πόλη της Ρόδου, αφού δεν ήξερε που βρισκόταν.

Τι ισχυρίζονται οι κατηγορούμενοι
Το μεσημέρι της επόμενης μέρας πήγε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου και σύμφωνα με τον αστυνομικό που την εξέτασε, έπεφτε διαρκώς σε αντιφάσεις απαντώντας στις ερωτήσεις τις οποίες υπέβαλαν οι αστυνομικοί ενώ τελικά αποχώρησε χωρίς να υποβάλει έγκληση για οποιαδήποτε πράξη, δηλώνοντας ότι η συνουσία με τους δυο άντρες επήλθε με τη συναίνεση της, δήλωση που όμως αναίρεσε στη συνέχεια ενώπιον των νορβηγικών διωκτικών Αρχών.

Ο συνήγορος των κατηγορούμενων, κ. Στέλιος Αλεξανδρής, μιλώντας στο ΘΕΜΑ, αρνήθηκε εκ μέρους των πελατών του τις κατηγορίες που τους αποδίδονται στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου. Συγκεκριμένα, δηλώνει: Αρνούμαστε τις κατηγορίες καθώς η καταγγελία της εγκαλούσας έγινε με μοναδικό στόχο το οικονομικό όφελος που πιστεύει ότι μπορεί να έχει η ίδια. Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια πραγματική τραγωδία, το γεγονός ότι δυο νέοι άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με έωλες κατηγορίες χωρίς καν η καταγγέλλουσα να εμφανιστεί ενώπιον της ανακρίτριας.
alphafreepress

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications