Συνετρίβη κατά την διάρκεια δοκιμών το πρώτο Su-57

Συνετρίβη κατά την διάρκεια δοκιμών Su-57 και έχει προκληθεί θόρυβος στο ρωσικό Υπουργείο Άμυνας και τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και στις ξένες δυτικές υπηρεσίες, καθώς είναι η πρώτη ιστορικά, συντριβή του ολοκαίνουριου stealth ρωσικού αεροσκάφους πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς.

Όπως μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, το stelth μαχητικό αεροσκάφος, συνετρίβη στην Άπω Ανατολή και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Komsomolsk-on-Amur, κατά την διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης, σε απόσταση από αεροπορική βάση της ρωσικής Αεροπορίας.

Εκπρόσωπος των ρωσικών αστυνομικών αρχών που αναπτύχθηκαν στην περιοχή μετά την συντριβή δήλωσε ότι το περιστατικό συνέβη 120 χιλιόμετρα από την αεροπορική βάση Dzyomgi στην περιοχή Khabarovsk Krai.

Στη συνέχεια προσέθεσε ότι το μαχητικό αεροσκάφος Su-57 εξερράγη και καταστράφηκε πλήρως, ενώ οι ειδικοί έχουν ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια και τις συνθήκες της συντριβής αλλά και για τους μηχανισμούς καταγραφής στοιχείων πτήσης όπως αναφέρει το sputnik.

Aπό τις πρώτες ενδείξεις η συντριβή φαίνεται πως προέκυψε μετά από πρόβλημα στον κινητήρα, που ήταν και το αντικείμενο εξέτασης κατά την διάρκεια της δοκιμαστικής πτήσης, ενώ σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης. ο πιλότος κατάφερε να εκτινάξει το κάθισμά του, να αποφύγει την σύγκρουση, ενώ στη συνέχεια τον περισύλλεξε ένα στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Mil Mi-8.

Aυτό που δεν έχει ξεκαθαριστεί είναι αν το αεροσκάφος που συνετρίβει είναι ένα εκ των 10 πρωτοτύπων που έχουν δημιουργηθεί και δοκίμαζε κάποιον καινούριο κινητήρα, ή αν ήταν το πρώτο που θα παραδίδονταν στην ρωσική Αεροπορία.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα σημάνει την καθυστέρηση των παραδόσεων των αεροσκαφών στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις μέχρι να ξεκαθαριστεί τι ακριβώς συνέβη.

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

-->