Προειδοποίηση Καλλιάνου για «χειμώνα – εξπρές» 30 ωρών: Ποιες περιοχές και πότε θα επηρεαστούν

Για ψυχρή «εισβολή» από τα Βαλκάνια που θα φέρει «χειμώνα – εξπρές», προειδοποιεί ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος. Πότε θα ξεκινήσει η αλλαγή του καιρού που θα φέρει χιόνια.

Για «χειμώνα – εξπρές», διάρκειας 30 ωρών, από την Τρίτη, στη βόρεια Ελλάδα, προειδοποίησε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, με ανάρτηση στο Facebook.

Ο κ. Καλλιάνος σημειώνει μάλιστα ότι η βόρεια Ελλάδα πρέπει να προετοιμάζεται για τα πρώτα χιόνια.

«Από την Τρίτη το βράδυ θα εισέλθουν ψυχρές αέριες μάζες από τα Βαλκάνια στα βόρεια και θα χιονίσει στα ορεινά και σε αρκετά ημιορεινά της Μακεδονίας και Θράκης», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα πέσει χιόνι και σε χαμηλότερα υψόμετρα, από αργά το βράδυ της Τρίτης και κατά τη διάρκεια της νύχτας μέχρι το πρωί της Τετάρτης.

Δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο «εκπλήξεων», όπως ανέφερε, σε Πιερία, Κιλκίς και Θεσσαλονίκη εάν υπάρξει «συγχρονισμός» του υετού, δηλαδή βροχής με χιόνι, με την έλευση των ψυχρών αερίων μαζών.

Ανάλογες «εκπλήξεις», δηλαδή χιόνι σε χαμηλότερα υψόμετρα, ίσως προκύψουν και σε Έβρο, Ροδόπη, Ξάνθη και ενδεχομένως και Καβάλα.

Η ψυχρή εισβολή θα γίνει αισθητή την Τετάρτη και στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας καθώς θα συνοδεύεται από τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα είναι ισχυροί, από το βράδυ της Τρίτης στα βόρεια και από την Τετάρτη και στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας. Την Τετάρτη, μάλιστα, οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα αγγίξουν τα 7 μποφόρ και οι ανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο τα 7 με 8 μποφόρ, σύμφωνα πάντα με τον κ. Καλλιάνο.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications