Πούτιν: Οι ΗΠΑ θεωρούν το Διάστημα «θέατρο πολέμου»

Νωρίτερα οι ηγέτες του ΝΑΤΟ ενέκριναν την απόφαση να αναγνωριστεί το Διάστημα ως δυνητικό πεδίο για επιχειρήσεις, στη σύνοδο κορυφής στο Λονδίνο.

Τα στρατιωτικά και πολιτικά όργανα των Ηνωμένων Πολιτειών βλέπουν το Διάστημα ως θέατρο πολέμου, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Η Ρωσία ήταν πάντα και θα παραμείνει αντίθετη σε στρατιωτική χρήση του Διαστήματος», δήλωσε ο κ. Πούτιν.

«Τα κορυφαία έθνη του κόσμου αναπτύσσουν σύγχρονα διαστημικά συστήματα για στρατιωτική χρήση... και οι Ηνωμένες Πολιτείες, ειδικότερα, βλέπουν για το διάστημα ως πολεμικό θέατρο», σημείωσε.

Ο Ρώσος ηγέτης πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να διεξάγουν στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Διάστημα για να διατηρήσουν τη στρατηγική τους υπεροχή σε αυτόν τον τομέα.

Την Τρίτη, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δηλώσει πως «πρέπει να σκεφτούμε το γεγονός ότι η διεύρυνση του ΝΑΤΟ και η ανάπτυξη της στρατιωτικής του υποδομής κοντά στα σύνορά μας είναι μία από τις πιθανές απειλές για την ασφάλεια της χώρας μας».

Ωστόσο, ο Ρώσος ηγέτης τόνισε ότι η Μόσχα, όπως και στο παρελθόν, είναι έτοιμη να συνεργαστεί με το ΝΑΤΟ για την επίλυση «πραγματικών προκλήσεων», όπως η τρομοκρατία, οι ένοπλες συγκρούσεις και η διάδοση όπλων μαζικής καταστροφής.

Κοινό ανακοινωθέν από τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ
Νωρίτερα, οι ηγέτες των χωρών μελών του ΝΑΤΟ προχώρησαν σε κοινή ανακοίνωσή.

«Για να παραμείνουμε ασφαλείς πρέπει να ατενίσουμε το μέλλον μαζί», σημείωναν στη δήλωση και πρόσθεσαν: «Γνωρίζοντας τις προκλήσεις από την αναπτυσσόμενη Κίνα και τις κοινές ενέργειές μας κατά της τρομοκρατίας».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications