Από 11 πλευρές σφυροκοπά την Τρίπολη ο Χαφτάρ

Οι συγκρούσεις έχουν ενταθεί, νότια της πρωτεύουσας Τρίπολης, μεταξύ δυνάμεων πιστών στη διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) της Λιβύης και δυνάμεων του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), πιστών στον στρατηγό Χαλιφά Χαφτάρ, της παράλληλης κυβέρνησης του Τομπρούκ.

Το πρακτορείο Anadolu της Τουρκίας, ανέφερε ότι οι δυνάμεις του Χαφτάρ επιτέθηκαν στην πρωτεύουσα από 11 τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών γύρω από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Τρίπολης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών στις περιοχές Al-Khalatat, Yarmouk, Ain Zara, Wadi Al-Rabie και Al-Zatarna, νότια της Τρίπολης καθώς και Ramla, Al-Tuwaysheh και Al-Kazerma κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο.

Τις τελευταίες 24 ώρες σύμφωνα με μέσα που πρόσκεινται στον Χαφτάρ έχουν γίνει 63 αεροπορικές επιθέσεις στην Τρίπολη.

Το πυροβολικό του Λιβυκού Εθνικού Στρατού επίσης σφυροκοπά τις θέσεις των φιλότουρκων. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται υπάρχει εκατόμβη νεκρών από την πλευρά του Σάρατζ. Δείτε το σχετικό από την χθεσινή νύχτα.

Συγκρούσεις ξέσπασαν επίσης στις περιοχές Warsfana, Al-Sa’idia, Al-Aziziya και Al-Hirah, νοτιοανατολικά της Τρίπολης. Σε αυτές τις περιοχές βρίσκουν καταφύγιο και ενισχύονται διάφορες πολιτοφυλακές των δυνάμεων του Αλ-Σαράτζ, που εμμέσως χρησιμοποιούν και τον πληθυσμό ως ασπίδα. Έστειλε τεθωρακισμένα η Αίγυπτος για να βοηθήσει τον Χαφτάρ

Στην Βεγγάζη και στην κατοχή του «Εθνικού Στρατού της Λιβύης» βρίσκεται το πρώτο τμήμα των τεθωρακισμένων που έστειλε η Αίγυπτος προς βοήθεια του στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ, όπως αναφέρουν ισραηλινές πηγές.

Πρόκειται για άρματα μάχης Τ-72 και ΤΟΜΠ Μ-113 τα οποία στη συνέχεια αναμένεται να προωθηθούν νότια της Τρίπολης, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η επίθεση του LNA. Σε επιφυλακή και η Αιγυπτιακή πολεμική Αεροπορία για βοηθήσει στην κατάληψη της Τρίπολης

Βοήθεια από πέντε χώρες ζήτησε ο Σάρατζ για να απωθήσει την επίθεση Χάφταρ στην Τρίπολη
Η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) της Λιβύης, που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ, ζήτησε σήμερα από πέντε «φίλες χώρες», ανάμεσα στις οποίες οι Ηνωμένες Πολιτείες, τη σύναψη διμερών συμφωνιών ασφάλειας για να τη βοηθήσουν να απωθήσει την επίθεση του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ στην Τρίπολη.

Στέλνει εσπευσμένα τουρκικές ειδικές δυνάμεις ο Ερντογάν
Έπειτα από την απρογραμμάτιστη συνάντηση Ερντογάν–Σάραζ στην Κωνσταντινούπολη στις 15 Δεκεμβρίου, ο τουρκικός στρατός έλαβε εντολές να αρχίσει τις προετοιμασίες για αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη. Η τουρκική κυβέρνηση έχει δώσει δηλαδή ήδη το «πράσινο φως» στο στρατό να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την αποστολή πλοίων και αεροσκαφών στην Τρίπολη.

Σε πρώτη φάση, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές στην Άγκυρα, θα αποσταλούν 2 ή 3 σκάφη υποβρύχιων καταστροφών με κομάντο, καθώς επίσης και 100 Τούρκοι πεζοναύτες.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications