Έτοιμος να ανοίξει επιπλέον την «κάνουλα» ο Ερντογάν – «Η Ελλάδα θα νιώσει τις επιπτώσεις» (ΒΙΝΤΕΟ)

Την στιγμή που η χώρα μας αδυνατεί να διαχειριστεί τον ήδη αυξημένο αριθμό μεταναστών από την γειτονική χώρα. «Εργαλειοποιεί» για άλλη μία φορά το θέμα του μεταναστευτικού ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απειλώντας Ελλάδα και Ευρώπη για νέα κύματα προσφύγων.

Ο ίδιος το βράδυ της Κυριακής έσπευσε να προειδοποιήσει την χώρα μας για τα νέα κύματα μεταναστών που έρχονται:
«Η Τουρκία δεν μπορεί να διαχειριστεί ένα νέο προσφυγικό κύμα από τη Συρία.
Ελλάδα και Ευρώπη θα νιώσουν τις επιπτώσεις ενός τέτοιου κύματος».
Μάλιστα ο ίδιος έδωσε σαν πρόσχημα τόσο την συνεχιζόμενη βία στη Βόρεια Συρία όσο και την χαμηλή χρηματοδότηση από την Ε.Ε. στο θέμα του προσφυγικού:

«Εάν η βία προς τους κατοίκους του Ιντλίμπ δεν τερματιστεί, ο αριθμός των εκτοπισμένων θα αυξάνεται διαρκώς. Και σ’ αυτή την περίπτωση, η Τουρκία δεν μπορεί να διαχειριστεί μόνη αυτό το μεταναστευτικό βάρος»

Θυμίζουμε ότι η Τουρκία, από τις αρχές της προσφυγικής κρίσης το 2014 έχει στα εδάφη της αρκετά εκατομμύρια εκτοπισμένων ανθρώπων από πολλές χώρες της Ασίας και της Αφρικής.

Πολλοί εξ αυτών δεν χαρακτηρίζονται «πρόσφυγες πολέμου» και είναι οι πρώτοι που ο Ερντογάν επιλέγει να στείλει στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας.

Δεν θα διστάσει λοιπόν να το ξανακάνει, με ακόμη μεγαλύτερη συχνότητα από την σημερινή.

Το κρίσιμο ερώτημα που έγκειται είναι αν η χώρα μας είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την τουρκική προκλητικότητα σε ένα άλλο επίπεδο που δεν αφορά τα εξοπλιστικά και τις πολεμικές προετοιμασίες.

el.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications