«Βουλιάζει» η Λέσβος: Κόβουν τα ελαιόδεντρα στην Μόρια για να μεγαλώσουν το hotspot»!

Κόβουν τα ελαιόδεντρα από τα γειτονικά κτήματα για να επεκταθούν οι «δομές φιλοξενίας» στην Μόρια! 217 παράνομοι μετανάστες έφτασαν στο νησί μόνο χθες.

Όπως αποκαλύπτει το lesvosnews.net η κατάσταση που επικρατεί εδώ και πολλούς μήνες δείχνει να μην αλλάζει ούτε με τη νέα Κυβέρνηση. Σήμερα το ΚΥΤ της Μόριας και οι περιοχές γύρω απ’ αυτό έχουν σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 17.000 άτομα!

Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη και του Υπουργού Προστασίας κ. Χρυσοχοϊδη για την εγκληματικότητα και την προστασία της περιουσίας των πολιτών δεν ισχύουν για την Μόρια και πιθανώς και για άλλα μέρη της Λέσβου.

Προφανώς οι ιδιοκτήτες δεν θεωρούνται πολίτες του Ελληνικού Κράτους, ή στην περιοχή αυτή δεν ασκεί κυριαρχία το Ελληνικό Κράτος. Και μετά διαβάζουμε στις ειδήσεις ότι η Κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει σε σχέση με την ΑΟΖ τον σφετερισμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Η κατάληψη κτημάτων και η καταστροφή του φυτικού κεφαλαίου προχωρά κανονικά. Η επέκταση του ΚΥΤ συνεχίζεται κανονικά με την ανοχή, ή ακόμα χειρότερα με την απουσία του κράτους. Πρώτα ήταν η φωτιά του Σεπτεμβρίου 2016 δίπλα στο ΚΥΤ, μετά ήταν το κόψιμο των δένδρων και η τοποθέτηση σκηνών και παραπηγμάτων και η καταστροφή επεκτείνεται.

Στις φωτογραφίες φαίνονται τα καρατομημένα δένδρα και δύο άνθρωποι εν δράσει. Σύμφωνα με πληροφορίες ανθρώπων της περιοχής το βράδυ δουλεύουν στην περιοχή αλυσοπρίονα και με χρήση φωτισμού εκτελούνται οι εργασίες. Την μέρα οι εργασίες εκτελούνται με μεγάλα πριόνια που χρησιμοποιούσαν οι παλιοί μαραγκοί.

Οι φωτογραφίες ελήφθησαν στις 5 Δεκεμβρίου από το κτήμα του κ. Ευστράτιου Ψαρρού. (Για ευνόητους λόγους έγινε επεξεργασία και δεν δημοσιεύονται οι φωτογραφίες με ζουμ)

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ανάμεσα στα κατεστραμμένα κτήματα υπάρχουν και άλλα τα οποία δεν έχουν υποστεί καμία καταστροφή. Είναι κτήματα που έχουν μισθωθεί από ΜΚΟ. Επομένως – όπως μας αναφέρει κάτοικος της περιοχής – δύο είναι οι επιλογές που έχουμε: “ή θα μισθώσουμε το κτήματά μας σε ΜΚΟ ή θα ρισκάρουμε την καταστροφή τους!”

Η επέκταση γίνεται γιατί με απίστευτους ρυθμούς συνεχίζουν να καταφθάνουν καθημερινά εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες στο νησί.

Μετά από ένα διήμερο διάλειμμα με μηδενικές ή μικρές ροές ανά 24ωρο ξεκίνησαν ξανά οι αφίξεις προσφύγων – μεταναστών. Η Μόρια έχει ξεπεράσει τις 17.000 άτομα και έχει βάλει πλώρη για τις 18.000 άτομα ενώ είναι πλέον εμφανές ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την αποσυμφόρηση του νησιού.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications