«Το Κίνημα Πέντε Αστέρων» ψηφίζει παραπομπή του Μ. Σαλβίνι επειδή δεν επέτρεψε την αποβίβαση παράνομων μεταναστών!

Το Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S) θα ψηφίσει υπέρ της παραπομπής του Ματέο Σαλβίνι σε δίκη για κατάχρηση εξουσίας και στέρηση της ατομικής ελευθερίας σε παράνομους μετανάστες!

Η πραγματικότητα είναι πως με βάση τις δημοσκοπήσεις ο πρώην Ιταλός ΥΠΕΣ οδεύει σε εκλογικό θρίαμβο κάτι που οι πολιτικοί του αντίπαλοι δεν μπορούν να αποδεχτούν και δεν μπορούν να επιτρέψουν, ή τουλάχιστον θα προσπαθήσουν να μην γίνει.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Μ.Σαλβίνι είναι ο Ιταλός «Ν.Τραμπ» εκπροσωπεί δηλαδή την «καθαρή» Δεξιά η οποία «κυνηγήθηκε» σε όλο τον πλανήτη από τα διεθνιστικά ρεύματα.

Την δήλωση έκανε ο γραμματέας του Κινήματος και υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Λουίτζι Ντι Μάιο, μιλώντας σε εκπομπή του Rai Uno, του πρώτου καναλιού της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης.

Η υπόθεση αφορά την άρνηση του Σαλβίνι, όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών, τον περασμένο Ιούλιο, να δώσει άδεια για την αποβίβαση παράνομων μεταναστών που είχε διασώσει το πλοίο Γκρεγκορέτι της ιταλικής ακτοφυλακής.

Οι 131 διασωθέντες μπόρεσαν να κατέβουν στην ξηρά μόνο έπειτα από πέντε ημέρες παραμονής στα ανοικτά της Σικελίας, όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρείχε διαβεβαίωση ότι θα ξεκινούσαν άμεσα διαδικασίες μετεγκατάστασής τους. Την παραπομπή σε δίκη του Σαλβίνι ζητεί η ιταλική εισαγγελία η οποία ελέγχει τη νομιμότητα των αποφάσεων υπουργών κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

«Στη Γερουσία θα ψηφίσουμε υπέρ της παραπομπής σε δίκη του γραμματέα της Λέγκας διότι, έστω κι αν τον Ιούλιο συγκυβερνούσαμε, η απόφαση να καθυστερήσει ο ελλιμενισμός του Γκρεγκορέτι ελήφθη μόνον από το Ματέο Σαλβίνι, όχι από την κυβέρνηση στο σύνολό της», διευκρίνισε ο Ντι Μάιο.

Ο ίδιος ο Σαλβίνι αντέταξε ότι «κινδυνεύει να καταδικαστεί σε δεκαπέντε χρόνια φυλάκιση μόνο και μόνο επειδή υπερασπίστηκε την ασφάλεια και το συμφέρον της χώρας του». Αναλυτές θεωρούν δεδομένη τη θετική ψήφο του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος. Κατά συνέπεια, είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο πρώην υπουργός εσωτερικών θα αναγκαστεί να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Όλα δείχνουν ότι ο χώρος της Αριστεράς αναζητάει τρόπους για να εμποδίσει την δημοσκοπική άνοδο του Μ.Σαλβίνι και αν είναι δυνατόν να τον εμποδίσουν να κατέβει στις επόμενες εκλογές όπου θα σαρώσει κυριολεκτικά.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications