Αξιωματικός Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας: Έρχονται στρατηγικά βομβαρδιστικά 6ης γενιάς

Οι Ρωσικές Αεροπορικές Δυνάμεις είναι στα πρόθυρα δραστικών αλλαγών. Στα επόμενα 20 χρόνια ο στρατός αναμένεται να κατασκευάσει τα 6ης γενιάς βομβαρδιστικά, καθώς και μη επανδρωμένα αεροπλάνα που θα μπορούν να χτυπήσουν στόχους μεγάλων εμβελειών.

Σύμφωνα με το RT, η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία, η οποία συμπλήρωσε τη Δευτέρα τα 105 χρόνια ζωής, κάνει γοργά βήματα στην προσπάθεια της να αναβαθμίσει το στόλο των βομβαρδιστικών της, καθώς και να αναπτύξει νέα και εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη.

«Τα αεροσκάφη μας και συνεπώς τα όπλα τους αποτελούν υποκείμενο συνεχούς βελτίωσης. Η περαιτέρω ανάπτυξη της αεροπορίας, που θα είναι σε θέση να πλήξει στόχους μεγάλων εμβελειών, δεν θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από την αναβάθμιση των βομβαρδιστικών Tu-160, Tu-95MS και Tu-22M3, αλλά και από την ανάπτυξη νέων στρατηγικών βομβαρδιστικών 5η γενιάς», τόνισε ο Sergey Kobylash, Στρατηγός και αρχηγός της Ρωσικής «Αεροπορίας Μεγάλης Εμβέλειας».

Τα νέα βομβαρδιστικά θα κινούνται κάτω από το φάσμα του ήχου, δήλωσε ο στρατηγός Kobylash, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία θα είναι πλέον ικανή να αντιμετωπίζει όλες τις σύγχρονες δυσκολίες. Το «πνευματικό τέκνο» της εταιρείας κατασκευής αεροσκαφών, Tupolev, που ονομάστηκε PAK-DA, βρισκόταν προ των πυλών ήδη από το 2009.

Το βομβαρδιστικό θα χρησιμοποιεί τεχνολογία που θα το κάνει ικανό να μην εντοπίζεται από τα ραντάρ και θα είναι εφοδιασμένο με πυραύλους που θα «σπάνε» το φράγμα του ήχου.

Το αεροσκάφος αναμένεται να έχει εύρος 12.500 χιλιομέτρων και θα είναι ικανό να κουβαλά βάρος ίσα με 30 τόνους. Είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση το 2025 και να τεθεί σε υπηρεσία στα τέλη του 2020.

O Kobylash δήλωσε ότι ο Ρωσικός στρατός δεν θα μείνει μόνο στην κατασκευή στρατηγικών βομβαρδιστικών 5ης γενιάς, αλλά σκοπεύει να αναπτύξει μέχρι το 2040 και μη επανδρωμένα βομβαρδιστικά 6ης γενιάς.

Τα τελευταία χρόνια, ο Ρωσικός στρατός εργάζεται στο να αντικαταστήσει τον στόλο των Tu-160, Tu-95MS και Tu-22M3, κληρονομιά της Σοβιετικής εποχής, με αεροσκάφη εξελιγμένης τεχνολογίας, έτσι ώστε η Ρωσία να είναι σε θέση να αποτρέψει οποιαδήποτε εχθρική επίθεση...

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications