Στρατιωτικό αεροσκάφος της Χιλής με 38 επιβάτες εξαφανίστηκε χωρίς ίχνος στην Ανταρκτική

Χιλιανό στρατιωτικό αεροσκάφος τύπου C-130 Hercules, με 38 επιβάτες, εξαφανίστηκε τη Δευτέρα (09/12) από τα ραντάρ κατά τη διάρκεια της πτήσης του με προορισμό την Ανταρκτική, όπου θα έκανε λογιστική εργασία.

Συγκεκριμένα, η σχετική ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας της Χιλής επισημαίνει: «η Χιλιανή Πολεμική Αεροπορία αναφέρει ότι, σήμερα (09/12) το απόγευμα, ένα αεροσκάφος C-130 Hercules του Αεροπορικού Ομίλου #10 απογειώθηκε στις 04:55 μ.μ. [τοπική ώρα] και έχασε ραδιοφωνική επαφή στις 06:13 μ.μ. (τοπική ώρα)».

Στο αεροσκάφος επιβαίνουν 38 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 17 είναι μέλη πληρώματος.

Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, το αεροπλάνο συνετρίβη, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί συντρίμμια. Ταυτόχρονα, η επαφή χάθηκε πριν εξαφανιστεί και το στίγμα του στους δορυφόρους .

Το αεροπλάνο απογειώθηκε στις 16:55 και μετά από μια ώρα έχασαν την επαφή μαζί του. Ταυτόχρονα, το αεροπλάνο συνέχισε να δίνει σήματα για περισσότερο από 4 ώρες μετά την απώλεια της επαφής, πράγμα που σημαίνει ότι όλο αυτό το διάστημα εξακολουθούσε να πετάει και δεν είχε συνετρίβη.

Αυτό που συνέβη με αεροπλάνο, το οποίο έχανε την επικοινωνία και ταυτόχρονα δεν άφησε το στίγμα του, είναι δύσκολο να το εξηγήσει κανείς και οι εκπρόσωποι των αρχών της Χιλής κρατούν σιγή για αυτό το περίεργο συμβάν .

Μια προσεκτική έρευνα βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του αεροσκάφους και τα 38 άτομα, αν κατάφεραν να επιβιώσουν μερικοι απο αυτούς σε περίπτωση που το αεροπλάνο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στον πάγο η νερό .

Το καύσιμο ήταν αρκετό για μισή μέρα συνεχούς πτήσης, επιπλέον, υπάρχουν δυο σωσίβιες λέμβοι στο αεροσκάφος. Σύμφωνα με τον στρατηγό της Πολεμικής Αεροπορίας Eduardo Mosqueira της Χιλής, σε περίπτωση αναγκαστικής προσγείωσης, το αεροπλάνο θα μπορούσε να προσγειωθεί στο νερό και να σωθούν μπαίνοντας στις σωσίβιους λέμβους.Ωστόσο, δεν θα μπορούσαν να παραμείνουν πολύ στα κρύα νερά της Ανταρκτική.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της Χιλής, το αεροπλάνο πετούσε με καλή ορατότητα και με ευνοϊκές συνθήκες, αλλά η περιοχή στην οποία κατευθυνόταν είναι γνωστή για τους δυνατούς ανέμους.

Χθες, 30 χλμ. Νότια από το σημείο του τελευταίου σήματος του αεροσκάφους, βρέθηκαν ύποπτα σκουπίδια, τα οποία ελέγχονται για το να ανήκουν στο αεροσκάφος.

Η περιοχή στην οποία εξαφανίστηκε το αεροπλάνο είναι τεράστια και σχεδόν μια ανεξερεύνητη ψυχρή έρημος, όπου μόνο πιγκουίνοι ζουν σε νησιά γύρο από αυτήν, και όπου το βάθος του ωκεανού μπορεί να φτάσει τα 3500 μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ανταρκτική υπάρχουν πολλά μυστήρια φαινόμενα, ίσως και εξωγήινες βάσεις κρυμμένες κάτω από τον πάγο.
©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications