Χιονίζει τώρα στην Αθήνα

Στα λευκά το λεκανοπέδιο μετά την επίσκεψη της Ζηνοβίας

Ντυμένη στα λευκά είναι η Αττική μετά από την επίσκεψη της Ζηνοβίας. Σε πολλές περιοχές της Αττικής αυτήν την ώρα χιονίζει. Ανάμεσα στις περιοχές που πέφτει χιόνι είναι ο Διόνυσος, η Πετρούπολη, το Χαΐδάρι, το Περιστέρι, ακόμη και το Μοναστηράκι.

Στην Αττική οι ισχυρές βροχές προβλέπεται να συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της Δευτέρας 30/12 ενώ οι χιονοπτώσειςθα περιοριστούν από το απόγευμα στη βορειοδυτική Αττική και στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ στα χερσαία τμήματα και έως 9 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα.

Την Τρίτη 31/12 βροχές, κατά τόπους ισχυρές, και καταιγίδες αναμένονται κυρίως στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στο Κεντρικό Αιγαίο, οι οποίες όμως σταδιακά θα περιοριστούν στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας που έως το μεσημέρι θα σταματήσουν. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν σταδιακά και από το απόγευμα δεν θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ.

Σύμφωνα με το meteo, σήμερα αναμένονται χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου όπως:της Ανατολικής Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας, (στη Θήβα χιονίζει από το πρωί) της Εύβοιας, της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου και στα ορεινά της Κρήτης.

Ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη Θράκη και στη Δυτική Μακεδονία.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ανατολικό, Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο (ήδη από χθες το έστρωσε στην Ανδρο) και ιδιαίτερα στην Κρήτη καθώς και στην Αττική, την Εύβοια και την Βοιωτία.

 

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

-->