Αυστραλία: Μαίνονται οι πυρκαγιές - Τεράστιο σύννεφο καπνού σκεπάζει περιοχές (βίντεο)

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει λάβει η πύρινα λαίλαπα που εξακολουθεί να μαίνεται στην Αυστραλία, έχοντας μετατρέψει σε στάχτη εκατομμύρια εκτάσεις γης και οδηγήσει στο θάνατο χιλιάδες κοάλα.

Φόβο προκαλεί το τεράστιο σύννεφο καπνού που πλανάται πάνω από την πολιτεία Τασμανία, προδίδοντας το πραγματικό μέγεθος της οικολογικής καταστροφής που έχει συντελεστεί τους τελευταίους μήνες.

Νωρίτερα, οι αρχές έδωσαν εντολή σε χιλιάδες κατοίκους και παραθεριστές στη Βικτόρια να απομακρυνθούν από την περιοχή, καθώς η άνοδος των θερμοκρασιών και οι ισχυροί άνεμοι ενισχύουν τις πυρκαγιές που συνεχίζουν να μαίνονται σε αυτή την Πολιτεία της Αυστραλίας.

Με τον υδράργυρο να προβλέπεται ότι θα ξεπεράσει τους 40° Κελσίου στη Μελβούρνη, οι αρχές προέτρεψαν περίπου 30.000 τουρίστες να εγκαταλείψουν την περιοχή Ανατολικό Γκίψλαντ, έκτασης ίσης σχεδόν με το μισό Βέλγιο.

Ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών προβλέπεται πως θα είναι εξαιρετικά υψηλός στις επτά από τις εννέα περιφέρειες της Πολιτείας και οι φωτιές απειλούν να κλείσουν τον αυτοκινητόδρομο Πρίνσις, έναν από τους κυριότερους πολιτειακούς οδικούς άξονες.

Το θερμό μέτωπο κινείται με ταχύτητα στη Νέα Νότια Ουαλία, με τις θερμοκρασίες να αναμένεται να ανέβουν πολύ αύριο, παραμονή Πρωτοχρονιάς, όταν κανονικά εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώνονται στο Σίδνεϊ για να θαυμάσουν το περίφημο σόου των πυροτεχνημάτων στο λιμάνι.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications