Τουρκία: Απελάσαμε «Ελληνίδα που είχε σχέση με τζιχαντιστές» - Τι αναφέρουν οι ελληνικές Αρχές

Το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε την απέλαση Ελληνίδας πολίτη για την οποία ισχυρίζεται ότι έχει σχέση με τρομοκρατική δράση

Οι ελληνικές Αρχές ωστόσο διευκρινίζουν – σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομικής συντάκτριας Μίνας Καραμήτρου - ότι η 50χρονη Ελληνίδα δεν τους έχει απασχολήσει ποτέ στο παρελθόν, σε σχέση με τους ξένους μαχητές που πολεμούν στη Συρία.

Συγκεκριμένα, πηγές των Αρχών ασφαλείας στην Ελλάδα ανέφεραν στο CNN Greece ότι πρόκειται για 50χρονη γυναίκα με διπλή ιθαγένεια Ελλάδας και Αυστραλίας, παντρεμένη με Σύρο πολίτη, η οποία ζούσε για πολλά χρόνια στη Συρία. Τόσο το ελληνικό όσο και το αυστραλιανό διαβατήριό της είχαν λήξει.

Πέρασε παράνομα τα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία και ζήτησε η ίδια από τις τουρκικές Αρχές τον επαναπατρισμό της.

Το όνομά της, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν βρίσκεται σε καμία λίστα τρομοκρατών και δεν εκκρεμεί εις βάρος της καμία δίωξη, στη χώρα μας ή στην ΕΕ.

Από την πλευρά του ωστόσο το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας έκανε λόγο για «απέλαση Έλληνα πολίτη ο οποίος ήταν ξένος τρομοκράτης μαχητής».

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΣ αναφέρει: «Συνεχίζεται η προώθηση των ξένων τρομοκρατών μαχητών στις χώρες τους. Στο πλαίσιο αυτό απελάθηκε σήμερα στη χώρα του ένας ξένος τρομοκράτης μαχητής πολίτης της Ελλάδος».

H ανακοίνωση αυτή προκάλεσε έκπληξη στις ελληνικές Αρχές, δεδομένων των στοιχείων που διαθέτουν για τη γυναίκα αυτή.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications