Βόρεια Συρία: Μαίνονται οι μάχες - Τουρκικό τεθωρακισμένο διαλύεται από κουρδικούς αντιαρματικούς πυραύλους

Παρά την υποτιθέμενη εκεχειρία στη βόρεια Συρία μετά την συμφωνία Ρωσίας και Τουρκίας, οι μάχες ανάμεσα στις κουρδικές δυνάμεις του SDF και των μισθοφορικών οργανώσεων της Άγκυρας συνεχίζονται, χωρίς ανάπαυλα.

Σύμφωνα με το SDF οι τουρκικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει νέο γύρο επιθέσεων κατά κουρδικών δυνάμεων στα χωριά Um El-Ushba, Til Werd και Ain Al-Hawa όλα στη βορειοανατολική Συρία με πυροβολικό και όλμους.

Στην Tal Tamir οι κουρδικές δυνάμεις κατέστρεψαν ένα τουρκικό τεθωρακισμένο όχημα BMC-350 Kirpi, (άλλες πηγές αναφέρουν ένα ΤΟΜΑ ACV-15) με χρήση αντιαρματικού πυραύλου.

Στην ίδια περιοχή όμως οι συριακές δυνάμεις αναπτύσσουν μεγάλες δυνάμεις προκειμένου να εμποδίσουν τις οργανώσεις της Άγκυρας από το να πραγματοποιήσουν εδαφικά οφέλη.

Στις δυνάμεις περιλαμβάνονται άρματα μάχης
T-72B, ΤΟΜΑ BMP-1, Α/Κ πυροβόλα 2S1 Gvozdika, αντιαεροπορικά Α/Κ πυροβόλα ZSU-23-4 Shilka και συστήματα ΠΕΠ BM-21 Grad.

Από την πλευρά τους οι τουρκικές δυνάμεις (καλύτερα οι δυνάμεις των ισλαμιστών ανταρτών) εκτόξευσαν βλήματα TOW, τα οποία είχαν παραλάβει από τις ΗΠΑ επί προεδρίας Ομπάμα, (τότε η Τουρκία δεν διαμαρτυρόταν ότι οι ΗΠΑ εξόπλιζαν τρομοκράτες) κατά στόχων του SDF στην επαρχία Hasakah.

Ταυτόχρονα ο συριακός Στρατός εξακολουθεί να δίνει μάχη για την πλήρη εκκαθάριση της επαρχίας στη Λαττάκεια από τους τζιχαντιστές εξαπολύοντας μεγάλη επίθεση με δυνάμεις της 4ης Τ/Θ ταξιαρχίας της 4ης Τ/Θ Μεραρχίας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications