Η Βικτώρια χτύπησε την Κρήτη: Πλημμύρισαν δρόμοι και έκλεισαν σχολεία από την κακοκαιρία - Βίντεο

Στο έλεος της κακοκαιρίας Βικτώρια βρίσκεται η Κρήτη. Πέρα από τα Χανιά, προβλήματα εντοπίζονται και στους άλλους νομούς του νησιού και κυρίως στα νότια τμήματα της Κρήτης

Συνεχίζεται να σαρώνει τη χώρα η κακοκαιρία Βικτώρια, με τα εντονότερα φαινόμενα τις τελευταίες ώρες να καταγράφονται στην Κρήτη.
Τα σοβαρότερα προβλήματα σύμφωνα με το ekriti.gr εντοπίζονται στην περιοχή της Μεσαράς, με την πυροσβεστική να καλείται τουλάχιστον οκτώ φορές για άντληση υδάτων σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Παράλληλα, προληπτικά, δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν αναπτυχθεί κοντά σε επικίνδυνα σημεία όπου υπάρχουν ποταμοί.Στον Δήμο Δαιστού και με απόφαση του δημάρχου, έκλεισαν τα σχολεία για προληπτικούς λόγους.

Κατά το neakriti.gr, στο Τυμπάκι έπεσε χαλάζι και πλημμύρισαν δύο σπίτια, ενώ ένας οδηγός απεγκλωβίστηκε από το αυτοκίνητό του στον Κόκκινο Πύργο.Οι τοπικές αρχές αποφάσισαν το κλείσιμο των ιρλανδικών διαβάσεων στην περιοχή.

«Κόπηκε» η διάβαση στον Κερίτη στα Χανιά
Η κακοκαιρία είχε δημιουργήσει προβλήματα νωρίτερα και στα Χανιά.
Σύμφωνα με το flashnews.gr, η έντονη βροχόπτωση έχει αποκολλήσει την πρόχειρη διάβαση στον Κερίτη, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο σημείο.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του 2019, μετά από ακόμη μία κακοκαιρία, η γέφυρα του Κερίτη είχε καταστραφεί και οι κάτοικοι του Αλικιανού κατασκεύασαν πρόχειρη διάβαση.

Επιπλέον, διακόπηκε προσωρινά κατά το ίδιο μέσο η κυκλοφορία στη στρατιωτική γέφυρα Μπέλεϊ που τοποθετήθηκε σε κοντινή απόσταση. Ωστόσο, πλέον η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

Προβλήματα λόγω κατολισθήσεων καταγράφηκαν και στο οδικό δίκτυο του νομού. Μαθητές στο Τυμπάκι έφτιαξαν «γέφυρα» με καρέκλες για να βγουν από το σχολείο
Λόγω της πλημμύρας, μαθητές Λυκείου στο Τυμπάκι για να βγουν από την αίθουσα υποχρεώθηκαν να στήσουν μια πρόχειρη «γέφυρα» με καρέκλες ώστε να φτάσουν στον αύλειο στεγνό χώρο του σχολείου, σύμφωνα δημοσίευμα της ομάδας «Δια-SOS-τε τη Μεσαρά» στο Facebook που δημοσιεύει το σχετικό βίντεο.

Ισχυρή βροχή και στο Ρέθυμνο
Έντονα καιρικά φαινόμενα επικράτησαν και στο Ρέθυμνο με καταιγίδες και χαλάζι, χωρίς ωστόσο να έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα σε αστικές περιοχές, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται πάντως με δυσκολία στον ΒΟΑΚ, ενώ στα Μυριοκέφαλα του Δήμου Ρεθύμνης έχουν σημειωθεί μικρές κατολισθήσεις σε πρανή και υπερχείλιση του ποταμού και έχει κλείσει το ένα ρεύμα του επαρχιακού δικτύου.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications