Τραγωδία στη ΛΑΡΚΟ: Πώς έγινε το εργατικό δυστύχημα

Ακόμα και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δεν πιστεύουν τον τρόπο με τον οποίο συνέβη το τραγικό δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ, με νεκρό εργάτη, πατέρα τριών παιδιών.

Στο τμήμα κοκκοποίησης, εκεί όπου το μετάλλευμα βρίσκεται στην τελική του φάση, σημειώθηκε η έκρηξη που στοίχισε τη ζωή σε 55χρονο εργάτη από το χωριό Μαλεσίνα, πατέρα τριών παιδιών.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ, η κοκκοποίηση γίνεται με χρήση οξυγόνου και όπως τονίζουν, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η έκρηξη προκλήθηκε κάτω από άγνωστες συνθήκες προκλήθηκε έκρηξη που στοίχισε τη ζωή σε έναν εργάτη.

Σε κοντινή απόσταση ήταν άλλοι τρεις εργαζόμενοι, χωρίς όμως να πάθει κάποιος κάτι.

Η προφητική καταγγελία
Τα σωματεία εργαζομένων κάνουν διαρκώς λόγο για «απαξίωση του εργοστασίου» το τελευταίο διάστημα, για «συντηρήσεις οι οποίες δεν γίνονται στο χρόνο τους» και ζητούν από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της και τα σχέδιά της σε σχέση με το μέλλον της βιομηχανίας.

Στη Λάρυμνα μεταβαίνει και ο διευθύνοντας σύμβουλος της ΛΑΡΚΟ από τον οποίο οι εργαζόμενοι ελπίζουν ότι θα πάρουν κάποιες απαντήσεις.
Σημειώνεται ότι, την Τρίτη το σωματείο είχε καταγγείλει αντίστοιχο συμβάν που σημειώθηκε τη Δευτέρα, χωρίς να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός, γεγονός που αποδίδουν σε τύχη.

Η καταγγελία αφορούσε στην αίθουσα των ηλεκτροκαμίνων στο ίδιο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.
Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του εργαζόμενου, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Παναγιώτης Πολίτης δήλωσε ότι «δεν πάει άλλο…».

Χατζηδάκης: Θα αποδοθούν ευθύνες
Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη που διεμήνυσε ότι τα αίτια θα διερευνηθούν και θα αποδοθούν ευθύνες.

Ο υπουργός εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications