Το άγαλμα του αρχαίου «θεού Moloch» που απαιτούσε θυσία παιδιών στο Κολοσσιαίο της Ρώμης

(LifeSiteNews) - Μια ανακατασκευή του «θεού Moloch» που απαιτούσε θυσία παιδιών τοποθετήθηκε στην είσοδο του Κολοσσαίου στη Ρώμη ως μέρος μιας κοσμικής ιστορικής έκθεσης(?).

Η παρουσία του προκάλεσε την ιδιαίτερη ανησυχία στους καθολικούς, καθώς ανεγέρθηκε εννέα ημέρες πριν από τη Σύνοδο του Αμαζονίου και το επακόλουθο σκάνδαλο για το είδωλο Pachamama στο Βατικανό.

Το άγαλμα του Μόλοχ, το οποίο λατρεύεται από τους Χαναναίους και τους Φοίνικες, αποτελεί μέρος μιας έκθεσης αφιερωμένης στον κάποτε μεγάλο αντίπαλο της Αρχαίας Ρώμης, της πόλης της Καρχηδόνας. Η έκθεση με τίτλο Carthago: Ο Αθάνατος Μύθος τρέχει μέχρι τις 29 Μαρτίου 2020.

«Μια ανακατασκευή της φοβερής θεότητας Μολόχ, που συνδέεται με τις φοινικικές και καρταγίνικες θρησκείες και παρουσιάζεται στην ταινία Cabiria του 1914, θα τοποθετηθεί στην είσοδο του Κολοσσαίου για να καλωσορίσει τους επισκέπτες της έκθεσης, είχε δηλώσει το δελτίο τύπου για την έκθεση.

Το άγαλμα του Μολόχ ανεγέρθηκε εννέα ημέρες πριν από την έναρξη της Συνόδου του Αμαζονίου, η οποία μαστίζεται από διαμάχες μετά από μια τελετή στον Κήπο του Βατικανού, στην οποία συμμετείχε η θεά «Pachamama» που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Πάπα Φραγκίσκου.Κατά την τελετή οι παρευρισκόμενοι υποκρίθηκαν στα ξύλινα αγαλμάτια της θεάς της Νότιας Αμερικής.

Κάποιοι Καθολικοί είναι απογοητευμένοι που ο θεός Μολόχ ανεγέρθηκε στην είσοδο του Κολοσσιαίου, ένα από τα πολλά αμφιθέατρα όπου οι Χριστιανοί βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν.

"Ήμασταν πολύ ενθουσιασμένοι την ημέρα που αποφασίσαμε να πάμε στο Κολοσσιαίο", δήλωσε η Alexandra Clark στο LifeSiteNews. Αυτή και η αδερφή της Tiffany ήθελαν να επισκεφθούν το μέρος του Χριστιανικού μαρτυρίου."Αλλά την στιγμή που φτάσαμε εκεί, το θέαμα ήταν φρικτό! Μπροστά από την είσοδο ήταν το κολοσσιαίο άγαλμα του Μολόχ. Τοποθετήθηκε εκεί έτσι ώστε όλοι όσοι θέλουν να περάσουν θα έπρεπε να περάσουν μπροστά από αυτό ", συνέχισε.

Λεπτομέρεια του θεού Moloch, ο οποίος καλωσορίζει τους επισκέπτες του Κολοσσιαίου στη Ρώμη, στο "πλαίσιο έκθεσης" που ξεκίνησε στις 27 Σεπτεμβρίου 2019

Η εικόνα του Moloch βασίζεται σε μια παράσταση του δαίμονα που τρώει ένα παιδί και βρίσκεται στην ιταλική ταινία Cabiria του 1914. Στην ταινία, το είδωλο του Μολόχ, το οποίο στεγάζεται σε ένα πνευματικό ναό, έχει ένα γιγάντιο φούρνο χαλκού στο στήθος του, στο οποίο ρίχνονται εκατοντάδες παιδιά. Η Cabiria, η ηρωίδα της ταινίας, απειλείται από αυτή τη φοβερή μοίρα.

Η παράσταση του ειδώλου στην ταινία έχει ιστορική βάση. Τρεις αρχαίοι Έλληνες ιστορικοί μαρτυρούν ότι ήταν συνηθισμένο στην Καρχηδόνα να καίνε ζωντανά παιδιά ως προσφορά στη θεότητα, που ονόμασαν Baal ή Κρόνος που σύμφωνα με τον μύθο, έφαγε τα παιδιά του. Ο Moloch αναφέρεται επίσης αρκετές φορές στο βιβλίο του Leviticus και απαγορεύεται στους Εβραίους να θυσιάσουν τα παιδιά τους στον Θεό.

Εν τω μεταξύ,είναι αδιαμφισβήτητο ότι οι Χριστιανοί σφαγιάστηκαν στο Κολοσσιαίο . Πριν από το μαρτύριο του ο Άγιος Ιγνάτιος της Αντιόχειας έγραψε μια επιστολή γύρω στο 110 μ.Χ. περιγράφοντας την πιθανή μοίρα του .

Γράφω στις εκκλησίες και σε όλους αυτούς ότι θα πεθάνω με χαρά για τον Θεό. Σας ζητώ να μην δείξετε καλή καλοσύνη σε μένα. Επιτρέψτε μου να γίνω τροφή για άγρια ​​ζώα, μέσω του οποίου θα ειναι το μέσω που θα μου δοθεί για να φτάσω στον Θεό. Είμαι το σιτάρι του Θεού και επιτρέψτε μου να ειμαι τροφή στα δόντια της άγριας φύσης, για να βρω τον καθαρό ψωμί του Χριστού.

Σύμφωνα με τον ιστορικό Ευσέβιο της Καισαρείας, ο Άγιος Ιγνάτιος σκοτώθηκε στην πραγματικότητα από άγρια ​​ζώα στη Ρώμη.

Η Καρχηδόνα καταστράφηκε από τη Ρωμαϊκή Δημοκρατία το 146 π.Χ. κατά τη διάρκεια του Τρίτου Πουνικού Πολέμου, μετά από επανειλημμένες απαιτήσεις του Κάτων(Μάρκος Πόρκιος Κάτων). Ο Κάτων είχε δηλώσει "Delenda est Carthago", δηλαδή, η Καρχηδόνα πρέπει να καταστραφεί.©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications