Σκοπιανά ΜΜΕ: Φυγόδικος, πρώην αξιωματούχος, εργάζεται σε ελληνικό νησί

Σε εστιατόριο σε ελληνικό νησί φέρεται να εργάζεται πρώην αξιωματούχος της Βόρειας Μακεδονίας που είχε διαφύγει από τη χώρα, μαζί με άλλον κατηγορούμενο, το 2017.

Οι δυο τους κατηγορούνται για υπόθεση τηλεφωνικών υποκλοπών στη χώρα και είχαν συλληφθεί στη Θεσσαλονίκη, ζητώντας εν συνεχεία πολιτικό άσυλο.

Στην Ελλάδα συνεχίζουν να βρίσκονται δύο Σκοπιανοί πρώην αξιωματούχοι οι οποίοι είχαν συλληφθεί, τον Οκτώβριο του 2017, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, με ΜΜΕ της γειτονικής χώρας να αναφέρουν ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης της Βόρειας Μακεδονίας δεν διαθέτει μηχανισμό, προκειμένου να φέρει πίσω στη χώρα, τους δύο φυγόδικους.

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για τους βασικούς κατηγορούμενους σε υπόθεση τηλεφωνικών υποκλοπών την εποχή που στην εξουσία βρισκόταν το VMRO-DPMNE.

Σε ό,τι αφορά το χρονικό της υπόθεσης, οι δύο Σκοπιανοί πρώην αξιωματούχοι έχουν διαφύγει από τις 26 Ιουλίου του 2017.

Στις 18 Οκτωβρίου του ίδιου έτους, οι δυο τους συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, όταν βρέθηκαν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», με πλαστά διαβατήρια. Εν συνεχεία, μάλιστα, κατέθεσαν αίτηση για χορήγηση πολιτικού ασύλου.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το sdk.mk, επικαλούμενο πηγές, ο ένας εκ των δύο, ο οποίος ήταν αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών, εθεάθη να εργάζεται στην κουζίνα ενός εστιατορίου σε ελληνικό νησί.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η οικογένεια του τον επισκέπτεται στην Ελλάδα, όπου ζει και εργάζεται.

Σημειωτέον ότι ο ίδιος κατηγορείται, μεταξύ άλλων, και για παράνομη καταστροφή εγγράφων - αποδεικτικών στοιχείων.

Η διαφυγή του Νικολά Γκρουέφσκι στην Ουγγαρία

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας και πρώην ηγέτης του VMRO-DPMNE, Νικολά Γκρουέφσκι, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης δύο ετών για διασπάθιση δημόσιου χρήματος, διέφυγε στην Ουγγαρία τον Νοέμβριο του 2018, λαμβάνοντας πολιτικό άσυλο.

Ο ίδιος κατήγγειλε ενορχήστρωση σχεδίου δολοφονίας του, με τα Σκόπια να προχωρούν στην έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης.

Φέτος τον Ιούνιο, δικαστήριο στην Ουγγαρία απέρριψε αίτημα της Βόρειας Μακεδονίας για έκδοσή του στη χώρα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications