Σεισμολόγος προειδοποιεί: Ενεργό το ρήγμα της Πάρνηθας - Θα δώσει μεγάλους σεισμούς - Βίντεο

«Το ρήγμα της Πάρνηθας είναι ενεργό», τονίζει ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος. «Στο μέλλον θα δώσει κι άλλους ισχυρούς σεισμούς».

Συγκεκριμένα, ο έμπειρος σεισμολόγος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, τοποθέτησε το μέγιστο μέγεθος των σεισμών που αναμένουν οι επιστήμονες από το συγκεκριμένο σεισμικό ρήγμα στην Πάρνηθα στους 6,2 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

«Το δυναμικό του είναι τέτοιο που πιστεύουμε ότι δεν θα μας δώσει μέγεθος μεγαλύτερο του 6 ή 6,2 Ρίχτερ», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο φονικός σεισμός της Πάρνηθας το 1999 είχε μέγεθος που υπολογίστηκε στα 5,9 Ρίχτερ και κόστισε τη ζωή σε 143 συνανθρώπους μας.

«Με το σεισμό του 1999, ο βράχος σκίστηκε στη μέση, ωστόσο το άνοιγμα ωστόσο μεγάλωσε με τον σεισμό της Μαγούλας με αποτέλεσμα τα τελευταία 20 χρόνια το έδαφος να έχει βυθιστεί κατά 8 εκατοστά», σημείωσε ο επιστήμονας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον σεισμολόγο κ. Παπαδόπουλο, «το ρήγμα αυτό το έχουμε δει σε μήκος περίπου 10-12 χιλιομέτρων», ενώ σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ειδικός επιστήμονας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, το ρήγμα συνεχίζεται μέσα στο υπέδαφος, φτάνοντας σε βάθος 15 χλμ στη γη.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σύμφωνα με τους σεισμολόγους το ρήγμα με κάθε σεισμό μεγαλώνει.

«Ενεργοποιήθηκε με τον σεισμό του 1999 και πιο πρόσφατα στις 19/7/2019 με σεισμό στη Μαγούλα», σημειώνει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

«Αυτό που βλέπουμε στην πλάτη μου, αυτός ο τεράστιος αυτός βράχος για τα τελευταία 1 με2 εκατ. ετών είναι το δημιούργημα επανειλημμένης δράσης του ρήγματος, λόγω σεισμών», τόνισε ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλώντας στην κάμερα του ΑΝΤ1.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications