Πώς μια πυρηνική έκρηξη επιδρά πάνω σε ένα... αυτοκίνητο - Βίντεο

Τα συμβατικά όχημα συντρίβονται από μια πυρηνική έκρηξη, σύμφωνα με δοκιμασία που έγινε από ένα ρωσικό ερευνητικό κέντρο που ελέγχει την αντοχή στρατιωτικού εξοπλισμού με εκπληκτικά αποτελέσματα.

Μια πυρηνική έκρηξη μπορεί να καταστρέψει όλα όσα βρίσκονται γύρω της και όχι μόνο, αλλά σιγά-σιγά «αποκωδικοποιείται» το μυστήριο γύρω από τις πιθανές επιπτώσεις της.

Το δίκτυο Zvezda TV κατάφερε και μπήκε σε μια από τις εγκαταστάσεις δοκιμών οχημάτων, ακόμα και για τις συνθήκες «επιβίωσής» τους στο ενδεχόμενο πυρηνικής επίθεσης.

Η εγκατάσταση υψηλής ασφάλειας δημιουργεί μια σχεδόν τέλεια μοντελοποίηση των αποτελεσμάτων μιας πυρηνικής έκρηξης -από κύμα μέχρι τη θερμική ακτινοβολία και τον ηλεκτρομαγνητικό παλμό της.

Εκτός από αυτό, το στρατιωτικό ερευνητικό ινστιτούτο βοηθά επίσης να διασφαλιστεί ότι ο νεοαποκτηθείς εξοπλισμός επιβιώνει.Αυτή τη φορά στο προσκήνιο είναι μια νέα οικογένεια στρατιωτικών μη επανδρωμένων οχημάτων εδάφους Kungas, που περιλαμβάνει πέντε μοντέλα τα οποία κυμαίνονται από ένα μικροσκοπικό μη αφοσιωμένο ρομπότ αναγνώρισης 12 κιλών έως έναμεγέθους 13 τόνων.

Μάλιστα, μπορούν να μεταφερθούν στρατεύματα, ένας οδηγός και να τεθεί στη διάθεση πυροσβεστικής υποστήριξης από έναν απομακρυσμένο χειριστή.

Μία από τις πιο εντυπωσιακές δοκιμασίες προσομοιώνει ένα κύμα έκρηξης χρησιμοποιώντας έναν ειδικό σωλήνα έκρηξης, με μήκος σχεδόν 113 μέτρων.

​Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα συμβατικά οχήματα δεν αποδίδουν πολύ καλά στις δοκιμές. Στο βίντεο του Zvezda TV, η πυρηνική έκρηξη το συνέτριψε σχετικά εύκολα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications