Προειδοποίηση Μόσχας για τα βιολογικά όπλα: Πανδημία «βλέπει» Ρώσος καθηγητής

Περίεργα πράγματα αναφέρει για τις ερευνητικές δραστηριότητες των αμερικανικών “κλειστών” εργαστηρίων που απειλούν την εθνική ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων RT, ο καθηγητής της Ακαδημίας στρατιωτικών επιστημών, Βαντίμ Κοζουγιούλ, ο οποίος είναι και ανώτερος ερευνητής στο Κέντρο Πολιτικών Μελετών της Ρωσίας.

“Στον σύγχρονο κόσμο, τα βιολογικά όπλα διαδραματίζουν μεγάλο ρόλο”, ανέφερε ο Ρώσος ειδικός.Για το λόγο αυτό, υπάρχει κάποια ανησυχία στη Ρωσία λόγω του γεγονότος ότι ορισμένα ξένα ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών κέντρων, ασχολούνται με ερευνητικές δραστηριότητες κοντά στα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Τα σύγχρονα εργαστήρια που ανήκουν σε αμερικανικά κυβερνητικά τμήματα και ιδιωτικές φαρμακευτικές εταιρείες κολοσσούς, μπορεί να δημιουργήσουν “κατά λάθος” τρομερά βιολογικά όπλα. Αυτή είναι η ιδιαιτερότητα των σημερινών βιοτεχνολογιών», τόνισε ο Ρώσος επιστήμονας.

“Δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι τέτοια όπλα θα μπορούσαν να πέσουν στα χέρια τρομοκρατικών οργανώσεων ή να χρησιμοποιηθούν από ένα κράτος που παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες. Σε μια τέτοια κατάσταση, η Ρωσία είναι απλώς υποχρεωμένη να κατέχει την απαραίτητη πληροφόρηση και τα αντίμετρα εναντίον της έννοιας του «επαχθούς πολέμου»”, δήλωσε ο Κοζουλιούλ.

Την ίδια στιγμή, ο καθηγητής δεν θέλει να υπαινιχθεί δημόσια ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ή οποιοδήποτε άλλο κράτος κατασκευάζουν σκόπιμα βιολογικά όπλα.

Παρόλα αυτά, δεν μπορούσε να αγνοήσει τις μελέτες που πραγματοποίησαν τα ινστιτούτα του Πενταγώνου, ειδικά κοντά στο ρωσικό έδαφος.

«Δεν γνωρίζουμε τα καθήκοντα που τους έχουν οριστεί, οπότε είναι πολύ δύσκολο να εκτιμηθούν οι συνέπειες μιας έκτακτης ανάγκης που θα μπορούσε να προκύψει υποθετικά σε αυτές τις εγκαταστάσεις», συνοψίζει ο Kozyulin.

Γενικά ως βιολογικός πόλεμος, χαρακτηρίζεται ο πόλεμος εκείνος κατά τον οποίο γίνεται χρήση ζώντων οργανισμών και ειδικότερα παθογόνων μικροοργανισμών ή παραγώγων αυτών όπως π.χ. έντομα, μικρόβια, καλλιέργειες με φονικούς ιούς και βακτήρια, προκειμένου να προκαλέσουν ασθένεια ή θάνατο ανυπεράσπιστων αμάχων πληθυσμών. Τα βιολογικά όπλα κατατάσσονται, μαζί με τα πυρηνικά και τα χημικά, στα όπλα μαζικής καταστροφής και στα μη συμβατικά μέσα πολέμου.

Ο Βιολογικός πόλεμος διακρίνεται σε τρία επίπεδα. Το πρώτο είναι όταν μία πλευρά χρησιμοποιεί παθογόνους οργανισμούς, που δεν έχουν ως βασικό σκοπό το θάνατο, αλλά την εξασθένηση των γραμμών του αντιπάλου.

Το δεύτερο επίπεδο είναι όταν χρησιμοποιούνται σε ένα ολόκληρο θέατρο επιχειρήσεων, π.χ. για γενοκτονία, όπως όταν οι Άγγλοι άποικοι στις ΗΠΑ έδωσαν κουβέρτες με ευλογιά στους Ινδιάνους. Εδώ χρησιμοποιούνται θανατηφόρες ασθένειες, αλλά υπάρχει τρόπος θεραπείας.

Στο τρίτο επίπεδο εξαπολύονται μεταλλαγμένοι (οπλοποιημένοι) ιοί με συμβατά μέσα, όπως διηπειρωτικοί πύραυλοι, βόμβες κλπ, που προκαλούν ασθένειες που δεν έχει αντιμετωπίσει ξανά το ανθρώπινο είδος, και συνεπώς δεν υπάρχει άμεση θεραπεία.

Η απειλή όμως από τις Ηνωμένες Πολιτείες προέρχεται όχι μόνο από την άποψη της πιθανής χρήσης βιολογικών όπλων αλλά και από την χρήση πυραυλικών συστημάτων.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Ουάσιγκτον απέχει συγκεκριμένα από την συνθήκη INF, ενώ η μόνη συμφωνία που ισχύει τώρα είναι η START III, αλλά οι Αμερικανοί δεν σχεδιάζουν να την επικαιροποιήσουν τη συμφωνία αυτή χωρίς να ζητήσουν προϋποθέσεις από την Ρωσία, τονίζει το άρθρο.

Ωστόσο, ο γνωστός Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Alexei Leonkov είναι πεπεισμένος ότι η χώρα του δεν πρόκειται ποτέ να συμφωνήσει με αυτές τις ‘προϋποθέσεις», οπότε η ανθρωπότητα θα βρεθεί και πάλι αντιμέτωπη με καταστάσεις ενός μελλοντικού πυρηνικού πολέμου.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications