Βίντεο από πειρατεία σε ελληνικό τάνκερ στον Κόλπο του Άντεν - Πώς δρουν οι πειρατές

Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο από τον Κόλπο του Άντεν, στο οποίο απεικονίζεται ο τρόπος δράσης των πειρατών. Καμία εξέλιξη με την τύχη του 20χρονου Έλληνα ναυτικού.

Βίντεο από περιστατικό πειρατείας σε ελληνικό τάνκερ, έδωσε στη δημοσιότητα ο τηλεοπτικός σταθμός «ΑΝΤ1», την ώρα που για τέταρτο 24ώρο αγνοείται η τύχη του 20χρονου Έλληνα ναυτικού, ο οποίος απήχθη από πειρατές στα ανοιχτά του Τόγκο.

Πρόκειται για βίντεο, στο οποίο απεικονίζεται ο τρόπος δράσης των πειρατών της Αραβικής Θάλασσας. Στο ελληνικό τάνκερ, το οποίο δέχθηκε την επίθεση, επιχειρούν φρουροί ελληνικής ιδιωτικής εταιρείας, οι οποίοι απωθούν με τη χρήση όπλων τους πειρατές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιστατικό σημειώθηκε στον Κόλπο του Άντεν, σε άγνωστο χρονικό διάστημα.
«Οι άνθρωποι στην Αφρική, μόλις ανεβαίνουν στο πλοίο σκοτώνουν κάποιον για να περάσουν το μήνυμα και να μην υπάρξει αντίσταση» δήλωσε στον «ΑΝΤ1», ένας εκ των ιδιωτικών φρουρών ασφαλείας.
Όσον αφορά την πρόσφατη πειρατεία στο «Elka Aristotle» στα ανοιχτά του Τόγκο, στη δυτική Αφρική, οι δράστες δεν έχουν επικοινωνήσει ακόμη με τους υπεύθυνους της ιδιοκτήτριας εταιρείας.

Έτσι, για τέταρτο 24ωρο, οι συγγενείς του Έλληνα απαχθέντα βρίσκονται στο σκοτάδι, όσον αφορά την τύχη του νεαρού δόκιμου μηχανικού.
«Η εταιρεία μάς είπε ότι θα δώσει όσα λεφτά ζητήσουν οι απαγωγείς για να βγουν τα παιδιά ασφαλή» γνωστοποίησε, από την πλευρά του, ο πατέρας του 20χρονου, μιλώντας στον «ΑΝΤ1».
Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν του Έλληνα ναυτικού, οι πειρατές έχουν απαγάγει ακόμη τρία μέλη του πληρώματος.

Το ιστορικό της απαγωγής
Η είδηση της απαγωγής των τεσσάρων μελών του πληρώματος του «Elka Aristotle» έγινε γνωστή το μεσημέρι της Δευτέρας.
«Τη Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου, περίπου στις 03:00, το τάνκερ "Elka Aristotle" δέχτηκε επίθεση περίπου 18 χιλιόμετρα από το λιμάνι Λόμε από ενόπλους» ανακοίνωσαν, χαρακτηριστικά, οι αρχές του Τόγκο.
Το τάνκερ φρουρούναν από ένοπλο προσωπικό, ενώ ένα μέλος της ασφάλειας τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Από την πρώτη στιγμή, ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, έδωσε εντολή στις αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου να παρακολουθούν στενά το θέμα, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και τη διαχειρίστρια εταιρεία.

Το συμβάν επιβεβαίωσε και η πλοιοκτήτρια εταιρεία European Navigation Inc.
«Η ασφάλεια του πληρώματος είναι ύψιστης σημασίας και πως κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει την γρήγορη και ασφαλή απελευθέρωση των απαχθέντων» διαβεβαίωσε, σε ανακοίνωσή της.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications