Νέες αφίξεις στον Πειραιά – Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις κατοίκων - πολύ αργά !!!

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες μεταφέρονται σε δομές φιλοξενίας, μετά την άφιξή τους στον Πειραιά, όμως δεν είναι λίγες οι φορές που τα πούλμαν που τους μεταφέρουν έχουν «πέσει» σε μπλόκα κατοίκων.

Με τις καθημερινές αφίξεις μεταναστών στον Πειραιά, αυξάνονται ο αντιδράσεις των κατοίκων και οι διαμαρτυρίες για την μη έλευση προσφύγων στις περιοχές τους. Σήμερα το πρωί, έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά το πιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Διαγόρας" μεταφέροντας 133 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Λέσβο και 35 από τη Χίο.

Εντός της ημέρας στο λιμάνι του Πειραιά θα καταπλεύσει το πλοίο "Νήσος Ρόδος" μεταφέροντας 15 μετανάστες και πρόσφυγες από την Κω αλλά και το blue star patmos μεταφέροντας 14 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Λέρο.

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες μεταφέρονται σε δομές φιλοξενίας, όμως δεν είναι λίγες οι φορές που τα πούλμαν που τους μεταφέρουν έχουν «πέσει» σε μπλόκα κατοίκων.

Το τελευταίο περιστατικό έγινε το βράδυ της Τετάρτης στο χωριό Καρίτσα στη Λάρισα, όπου συγκεντρώθηκαν και έστησαν μπλόκο οι κάτοικοι, προκειμένου να εμποδίσουν την είσοδο λεωφορείου, το οποίο μετέφερε προσφυγόπουλα.

Σύμφωνα με το «onlarissa.gr» το πούλμαν με τελικό προορισμό το ξενοδοχείο «Βίλα Χριστίνα», και μετέφερε 40 ανήλικα αγόρια, ηλικίας από 12 έως 18 ετών.

Διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα
Τις προηγούμενες μέρες είχαν καταγραφεί σειρά παρόμοιων περιστατικών με κατοίκους να στήνουν μπλόκα για να εμποδίσουν τη μεταφορά των μεταναστών.

Στη Νάουσα, για τρία βράδια, οι κάτοικοι έκλειναν δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τη μεταφορά προσφύγων.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ομάδες κατοίκων σε Γιαννιτσά, Σέρρες και Πέλλα προχώρησαν σε αντίστοιχα μπλόκα, ενώ διαμαρτυρίες σημειώθηκαν και από νησιά όπως η Κως, όπου κάτοικοι είχαν βγει ακόμα και με μπουλντόζες για να εμποδίσουν την αποβίβαση κάποιων δεκάδων ανθρώπων στο νησί.

Ο Χρυσοχοΐδης ζητάει βοήθεια από την Ε.Ε.
«Το ζήτημα δεν μπορεί να αποτελεί «πρόβλημα ή διακύβευμα» μόνο για τις χώρες της πρώτης γράμμης», σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης και χαρακτήρισε «ουτοπία» την πεποίθηση χωρών ότι κλείνοντας τα σύνορά τους είναι «ασφαλείς» και δεν θα επιτρέψουν την είσοδο των μεταναστών.

Νωρίτερα είχε κάνει έκκληση στις Βρυξέλλες, προκειμένου να αναλάβουν δράση για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications