Οι «Έλληνες» «κολλημένοι» στο mobile internet: 8 στους 10 «σερφάρουν» ακατάπαυστα

Οι Έλληνες δείχνουν να μην αποχωρίζονται το κινητό τους με τίποτα καθώς είναι από τους πιο «κολλημένους» Ευρωπαίους.

«Οπαδοί» του Mobile Internet αποδεικνύονται οι Έλληνες καθώς 8 στους 10 επιλέγουν να σερφάρουν στο Διαδίκτυο μέσω του κινητού τους τηλεφώνου.

Σύμφωνα με έρευνα της Focus Bari, 2 στους 3 Έλληνες, ηλικίας 35-54 συνδέονται στο διαδίκτυο έως μια ώρα τη μέρα, ενώ το 64% ηλικίας 13-24 ετών συνδέεται πάνω από μία ώρα.

Η χώρα μας μάλιστα είναι από τις πιο ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες στη χρήση Smartphone με καθολική χρήση από τις ηλικίες έως 44 ετών και διαρκώς αναπτυσσόμενη μεταξύ των μεγαλύτερων ηλικιακών ομάδων.

Η έρευνα δείχνει ακόμη, ότι 4 στους 5 χρησιμοποιούν applications από το κινητό τους με τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές να είναι: σε ποσοστό 64% της επικοινωνίας (viber, messenger, skype κλπ.), σε ποσοστό 58% της κοινωνικής δικτύωσης και σε ποσοστό 45%, οι εφαρμογές για μουσική/βίντεο.

Καθημερινά συνδέεται στο Internet το 83% των Ελλήνων, ενώ η ενασχόλησή τους με τον ψηφιακό κόσμο έφτασε το 2019, το 89% ανεξαρτήτως συχνότητας. Ο μέσος χρόνος σύνδεσης είναι 213 λεπτά την ημέρα. Τον μεγαλύτερο χρόνο σύνδεσης με 292 λεπτά καταγράφουν οι νέοι 18-24 ετών.

6 στους 10 (59%) δηλώνουν καθημερινοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με έναν στους δύο χρήστες να αφιερώνουν έως μία ώρα τη μέρα.

Το 85% των ελληνικών νοικοκυριών έχει σύνδεση στο Internet

Συνδεδεμένα στο Internet είναι περισσότερα από 8 στα 10 νοικοκυριά. Παράλληλα το 43% δηλώνει ότι έχει Pay Tν. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι κάτοικοι της Αττικής. Ενδεικτικό είναι ότι το 48% των νοικοκυριών της Αττικής διαθέτει συνδρομητική τηλεόραση ενώ στα νοικοκυριά με περισσότερα από 4 μέλη το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 51%.

Η σχέση των Ελλήνων με το Διαδίκτυο ξεκινά, σύμφωνα με την έρευνα από τις μικρές ηλικίες (5-6 ετών) σε ποσοστό 63%. Συνολικά το 78% των παιδιών ηλικίας 5 έως 12 ετών είναι χρήστες του Internet. Παράλληλα κινητό τηλέφωνο έχει 1 στα 6 παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications