Μητσοτάκης: Τελειώνουμε με τις γιάφκες των μπαχαλάκηδων και των κατασκευαστών μολότοφ !

Θα παραμείνουν οι ιντερνετικές γιάφκες των συμμοριτών???

Στην εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα» και την αστυνομική επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «αποκαθίσταται ο νόμος και η τάξη».

Για την ασφάλεια, το μεταναστευτικό και θέματα οικονομίας και φορολογίας μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του το πρωί της Κυριακής.

«Αργά, αλλά σταθερά, αποκαθίσταται ο νόμος και η τάξη στη χώρα», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης αναφορικά με την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι προεκλογικά είχε δεσμευτεί για τρία πράγματα: «Θα μειώσουμε τους φόρους, θα προσελκύσουμε επενδύσεις και θα αποκαταστήσουμε το αίσθημα ασφάλειας στην ελληνική κοινωνία». «Ειδικά στο τελευταίο έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Για την αστυνομική επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ, το πρωί της Κυριακής, ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπογράμμισε ότι πλέον «τελειώνουμε με τις γιάφκες των μπαχαλάκηδων και των κατασκευαστών μολότοφ και τα πανεπιστήμια αποδίδονται σε αυτούς που ανήκουν».

Πρόσθεσε ότι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα αισθανθούν και πάλι ασφάλεια και αυτό δεν έχει κοινωνικό πρόσημο. «Ασφάλεια ίσον ελευθέρια», τόνισε.

Μητσοτάκης για προσφυγικό: Αυτή η κυβέρνηση έχει άλλη πολιτική

Μιλώντας για το προσφυγικό, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η έξαρση στις προσφυγικές ροές «ήταν κάτι απρόοπτο» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση απαντά στο πρόβλημα δίνοντας έμφαση τόσο σε εγχώριο όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Αυτή η κυβέρνηση έχει άλλη πολιτική από την προηγουμένη», είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι άλλαξε ο νόμος περί ασύλου και το «σύστημα σφίγγει».

«Όποιος δικαιούται άσυλο, θα το παίρνει γρήγορα, οποίος όχι θα επιστρέφει γρήγορα είτε στην Τουρκιά είτε στη χώρα καταγωγής», δήλωσε και επανάλαβε την πρόθεση για δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων, παραπέμποντας σε σχετικές ανακοινώσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε, τέλος, ότι τα σύνορα φυλάσσονται τόσο στον Έβρο όσο και στη θάλασσα, ενώ υπογράμμισε τη σημασία για μια ενιαία πολιτική ασύλου στην Ευρώπη.

Μητσοτάκης για φόρους: Καταργούνται μέσα στην τετραετία εισφορά αλληλεγγύης και φόρος επιτηδεύματος

Για την οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι του χρόνου θα έχουμε μείωση του ΕΝΦΙΑ, αλλά και στοχευμένες αυξήσεις όπου αυτό δικαιολογείται.

Πρόσθεσε ότι μέσα στην τετραετία θα καταργηθούν εισφορά αλληλεγγύης και φόρος επιτηδεύματος.

Για το μέρισμα, ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι θα υπάρξει υπερπλεόνασμα το 2019 και αυτό θα δοθεί στοχευμένα στους πιο αδύναμους. «Δεν θα δώσουμε λίγα σε πολλούς. Θέλω αυτά που θα δώσω να πιάσουν τόπο», είπε.

Για τον νόμο Κατρούγκαλου και τις δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τους συνταξιούχους, ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση θα προσαρμοστεί στις αποφάσεις, αλλά θα προχωρήσει σε ένα νέο, απλό και δίκαιο σύστημα που θα είναι όλοι κερδισμένοι σε επίπεδο φορολογικής και ασφαλιστικής επιβάρυνσης.

Αναφερθείς στο νέο φορολογικό, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι ήταν η αρχή και θα ακολουθήσουν κι άλλες μειώσεις φόρων.

Μητσοτάκης για ψηφιακή πολιτική και ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα

Μιλώντας για θέματα ψηφιακής διακυβέρνησης, ο πρωθυπουργός είπε ότι θα δοθεί ένας ενιαίος αριθμός σε κάθε πολίτη και με μια μόνο, ψηφιακή κάρτα ο πολίτης θα μπορεί να κάνει ψηφιακές συναλλαγές με το Δημόσιο.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, σημειώνοντας ότι ο στόλος των οχημάτων στην Ελλάδα είναι παλιός και πρέπει να ανανεωθεί. Είπε ότι θα ανακοινωθεί ένα σχέδιο κινήτρων για την απόκτηση νέου αυτοκινήτου. Διευκρίνισε ότι στόχος θα πρέπει να είναι τα περισσότερα οχήματα στην Αθήνα να κινούνται με ρεύμα, κάτι που θα συμβεί, όπως είπε, με τα νέα λεωφορεία που θα παραγγελθούν.

Μητσοτάκης για τράπεζες και επενδύσεις

Κληθείς να σχολιάσει τις εφόδους της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις τράπεζες, ο πρωθυπουργός είπε ότι η Επιτροπή είναι ανεξάρτητη από την κυβέρνηση. «Δεν το ξέραμε, δεν έπρεπε να το ξέρουμε», υπογράμμισε για τους ελέγχους στις τράπεζες.

Όσον αφορά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους τραπεζών για τις νέες χρεώσεις, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι τους έκανε τη σχετική επισήμανση ζητώντας να εξετάσουν την πολιτική τους.

Για την επένδυση στο Ελληνικό, ο πρωθυπουργός είπε ότι αναμένουν από την εταιρεία ξεκινήσει τις εργασίες από τις αρχές του 2020.

Μητσοτάκης για Τουρκία: Πρέπει να μιλάμε έστω κι αν διαφωνούμε

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι πρέπει να μιλάμε με την Τουρκία και πως οι δίαυλοι επικοινωνίας θα είναι ανοικτοί «έστω κι αν σε κάποια σημεία διαφωνούμε»

Κλείνοντας, ο πρωθυπουργός είπε ότι με το νέο φορολογικό δίνονται κίνητρα σε επιχειρήσεις για να παρέχουν δωρεάν εισιτήρια σε ΜΜΜ στους εργαζομένους. «Θέλουμε οι δαπάνες επιχειρήσεων που στηρίζουν τον κόσμο της εργασίας να εκπίπτουν από τον φόρο», δήλωσε. Συμπλήρωσε ότι θα δοθούν επίσης κίνητρα ώστε εργαζόμενοι να αποκτούν μετοχές της επιχείρησης στην οποία δουλεύουν.sputniknews

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications