Ερντογάν: Θα έχουμε μαχητικό φτιαγμένο στην Τουρκία σε 5-6 χρόνια – Η  Ελλάδα οδεύει προς μεσαίωνα

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τους πολίτες της χώρας του να μετατρέψουν το ξένο συνάλλαγμα σε τουρκικές λίρες και να «αφήσουν το δολάριο».

Κάλεσμα στους πολίτες της χώρας του να μετατρέψουν σε τουρκικές λίρες το ξένο συνάλλαγμα που ενδεχομένως διαθέτουν απηύθυνε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Αφήστε το δολάριο και τα υπόλοιπα. Ας στραφούμε στο δικό μας νόμισμα, την τουρκική λίρα. Η τουρκική λίρα δεν χάνει πλέον αξία, ας δείξουμε με αυτόν τον τρόπο τον πατριωτισμό μας», δήλωσε.

Ο κ. Ερντογάν πρόσθεσε επίσης ότι η Τουρκία σχεδιάζει να έχει το δικό της μαχητικό αεροσκάφος, κατασκευασμένο στην επικράτεια της χώρας, σε 5-6 χρόνια.

Πέρυσι, το τουρκικό εθνικό νόμισμα κατέρρευσε εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων και επιδεινούμενων σχέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους, η κεντρική τράπεζα αύξησε το βασικό επιτόκιο κατά 625 μονάδες βάσης στο 24% ετησίως, γεγονός που βοήθησε στην ενίσχυση της τουρκικής λίρας.

Ερντογάν για S-400: Οι προσπάθειες επίλυσης της διαμάχης με τις ΗΠΑ θα συνεχιστούν έως τον Απρίλιο
Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι αξιωματούχοι από την Τουρκία και τις ΗΠΑ θα καταβάλλουν προσπάθειες έως τον Απρίλιο προκειμένου να επιλυθεί η διαμάχη για την αγορά από την Άγκυρα των ρωσικών αμυντικών συστημάτων S-400.

Προηγουμένως, ο γενικός διευθυντής της Rosoboronexport Αλεξάντερ Μιχέεφ σημείωσε ότι η σύμβαση, με την οποία η Ρωσία θα παραδώσει στην Τουρκία τη δεύτερη συστοιχία των πυραυλικών συστημάτων S-400, αναμένεται να υπογραφεί τον επόμενο χρόνο.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications