Έψαχνε για τη βέρα φίλου του σε χωράφι και βρήκε αρχαίο θησαυρό με χρυσά νομίσματα

Ένας «καλός Σαμαρείτης» βοηθούσε τον φίλο του να ξαναβρεί τη χαμένη του βέρα σε χωράφι, ψάχνοντας με έναν ανιχνευτή μετάλλων. Κι επειδή όπως λένε το καλό ξαναγυρνά σε σένα, βρήκε ένα θαμμένο θησαυρό με χρυσά νομίσματα από το 16ο αιώνα.

Η αξία του θησαυρού υπολογίζεται στις 116 χιλ. ευρώ, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Mirror.

Σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές στα ΜΜΕ, οι δύο φίλοι ταξίδευαν έχοντας στις αποσκευές τους ανιχνευτές μετάλλων, αναζητώντας θησαυρούς στην περιοχή Μπάλικαστλ της Βόρειας Ιρλανδίας, αφού πρώτα είχαν μελετήσει παλιούς χάρτες αρχαίων οικισμών και τοποθεσιών από μάχες.

​«Πριν φτάσουμε στον προορισμό μας, είχαμε το χρόνο να ψάξουμε για τη βέρα που είχε χάσει εκεί κοντά ο Μάικλ», είπε ο τυχερός χρυσοθήρας.

«Ψάξαμε περί τις 2 ώρες, αλλά η βέρα πουθενά. Τότε ήταν που βάρεσε ο ανιχνευτής. Έσκαψα λίγο και είδα τα δυο πρώτα νομίσματα. Αυτό ήταν που ονειρευόμουν πάντα, από παιδί ακόμη», ανέφερε στη Mirror.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο θησαυρός αποτελείται από 84 νομίσματα, με το πιο παλιό να χρονολογείται στα 1512.

Στάλθηκαν στο Μουσείο Ulster του Μπέλφαστ για ταυτοποίηση κι εκτίμηση. Και σύμφωνα με μια ομάδα ειδικών, η αξία τους φτάνει περί τις 116 χιλ. ευρώ, που θα μοιραστούν στον ιδιοκτήτη του χωραφιού και τους δυο τυχερούς χρυσοθήρες που ανακάλυψαν τα αρχαία νομίσματα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications