Ένα παιδί, που το σώμα του παρήγε ηλεκτρισμό…

Tο 1925, στο Χιούστον του Τέξας, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ζούσε ένα παιδί, το οποίο είχε εντυπωσιάσει τους επιστήμονες, καθώς το σώμα του μπορούσε να παράγει ηλεκτρισμό. Ήταν μια ζωντανή ηλεκτρική συστοιχία.

Το όνομα του παιδιού ήταν Άλτοϋ και ήταν ρωσικής καταγωγής. Τη μυστηριώδη αυτή ιδιότητά του την αντιλήφθηκε πρώτος ένας οδοντίατρος, ο οποίος παρατήρησε ότι η μεταλλική λαβή, με την οποία άγγιξε τα δόντια του παιδιού, ηλεκτρίστηκε και του προκάλεσε ηλεκτροπληξία, που τον πέταξε μερικά βήματα πίσω.

Μάλιστα, για να βεβαιωθεί για τις υποψίες του, τοποθέτησε ανάμεσα στα δόντια του παιδιού το καλώδιο ενός ανεμιστήρα και είδε τον ανεμιστήρα να περιστρέφεται με καταπληκτική ταχύτητα!

Το ρεύμα που έθετε σε λειτουργία την ηλεκτρική συσκευή προερχόταν από τη ζωντανή ηλεκτρική συστοιχία, το ίδιο το παιδί δηλαδή!

Οι ιατροί και οι επιστήμονες αδυνατούσαν το εξηγήσουν το μοναδικό αυτό φαινόμενο. Πάντως, ο μικρός Άλτοϋ μπορούσε να ανάβει με ένα απλό άγγιγμα την ηλεκτρική λυχνία και να έλκει προς το μέρος του διάφορα μεταλλικά αντικείμενα, όπως για παράδειγμα ένα σφυρί και πολλά άλλα.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 23/01/1925…

strangepress

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications