Νέος σταθμός διοδίων στην Εγνατία Οδό - Αντιδρούν κάτοικοι και επαγγελματίες στο Ωραιόκαστρο

Την απαλλαγή από την υποχρέωση πληρωμής των διοδίων για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες του δήμου αλλά και των όμορων περιοχών, ζητά από τον αρμόδιο υπουργό, ο δήμαρχος Ωραιόκαστρου, Παντελής Τσακίρης. Τα διόδια αναμένεται να λειτουργήσουν από τη Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου

Διόδια θα κληθούν να πληρώσουν οι κάτοικοι, οι επαγγελματίες και οι επισκέπτες του Ωραιόκαστρου, καθώς αρχίζει από τη Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου, η λειτουργία του νέου σταθμού.

Η αρμόδια εταιρεία - «Εγνατία Οδός» - αναμένει την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) προκειμένου να ξεκινήσει τη λειτουργία των διοδίων, τα οποία βρίσκονται στην εξωτερική περιφερειακή που συνορεύει με την Εγνατία οδό, στο ύψος του εργοστασίου «ΤΙΤΑΝ» προς Καλοχώρι.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Εγνατία Οδός» που διαχειρίζεται τα διόδια, Κωνσταντίνος Κουτσούκος μιλώντας στο Sputnik τόνισε ότι αναμένει την ΚΥΑ για την ημέρα έναρξης λειτουργίας των διοδίων αλλά και για τον καθορισμό του αντιτίμου.

«Αναμένουμε την ΚΥΑ αλλά όπως ξέρουμε η ημέρα έναρξης λειτουργίας των διοδίων είναι η Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου. Στην ΚΥΑ θα υπάρχει και το αντίτιμο. Σύμφωνα με πληροφορίες για το ΙΧ θα είναι 50 λεπτά του ευρώ» είπε ο κ. Κουτσούκος.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ωραιόκαστρου, Παντελής Τσακίρης, τις προηγούμενες ημέρες έστειλε επιστολή στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, υπογραμμίζοντας ότι η λειτουργία των διοδίων θα δημιουργήσει προβλήματα, ζητώντας μάλιστα τη απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής οποιουδήποτε τέλους για τους μόνιμους κατοίκους και τους επαγγελματίες του δήμου και των όμορων περιοχών που διέρχονται σε καθημερινή βάση από το συγκεκριμένο σημείο.

«Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι επίκειται μέσα στις επόμενες ημέρες, η έναρξη λειτουργίας του σταθμού διοδίων που κατασκευάστηκε στην εξωτερική περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Ωραιοκάστρου, απευθύνθηκα με προσωπική κατεπείγουσα επιστολή μου προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή. Αίτημά μου είναι να υπάρξει σαφής πρόβλεψη απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής τελών διοδίων για τα ιδιωτικά και τα επαγγελματικά οχήματα των εργαζομένων και των επιχειρήσεων της περιοχής μας, που διέρχονται από το συγκεκριμένο σημείο για τις καθημερινές, αναγκαίες μετακινήσεις τους για επαγγελματικούς λόγους».

«Στους μόνιμους κατοίκους της περιοχής θα μπορούσε ενδεικτικά να δοθεί ένα ηλεκτρονικό πάσο, το οποίο θα χρησιμοποιούν για την ελεύθερη διέλευσή τους από τα διόδια κατά τη μετάβαση και την επιστροφή από την εργασία τους. Θεωρώ ότι είναι πέρα ως πέρα άδικο άνθρωποι που χρησιμοποιούν καθημερινά την εξωτερική περιφερειακή οδό, για να μεταβούν στο σπίτι ή την εργασία τους, να “τιμωρούνται” με ένα πρόσθετο οικονομικό βάρος» δήλωσε στο Sputnik ο κ. Τσακίρης.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications