Βροχές, κεραυνοί και χαλάζι στην Αθήνα - Βίντεο

Δεν «ξεμπερδέψαμε» με την κακοκαιρία Βικτώρια, καθώς το απόγευμα της Πέμπτης εκδηλώθηκαν και νέες, ισχυρές βροχοπτώσεις στην περιοχή της Αττικής.

Νέα βροχόπτωση πλήττει - αυτή την ώρα - την περιοχή της Αθήνας, λίγες μόλις ώρες μετά το πέρας της κακοκαιρίας «Βικτώριας» από τον ουρανό της Αττικής.

Τα καιρικά φαινόμενα, τα οποία συνοδεύονται από κεραυνούς, αστραπές και χαλάζι, εκδηλώθηκαν λίγα λεπτά μετά τις 7:30 το απόγευμα της Πέμπτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κα’ όλη τη διάρκεια της Τετάρτης, η ελληνική πρωτεύουσα δέχθηκε τόνους βρόχινου νερού.
Είναι ενδεικτικό, μάλιστα, ότι – σύμφωνα με το «meteo.gr» - η κακοκαιρία Βικτώρια ήταν μία από τις πλέον ραγδαίες που έπληξαν την Αττική.

Χαρακτηριστικά, στην Παλλήνη, μέσα σε 10 λεπτά έπεσαν 17,4 χιλιοστά βροχής.
Στους Αμπελόκηπους, παράλληλα, το αντίστοιχο ύψος βροχής διαμορφώθηκε σε 17,2 χιλιοστά.

Παράλληλα, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στην υπόλοιπη Ελλάδα, ήταν τα εξής:
Στην Κέρκυρα οι θυελλώδεις άνεμοι και ο υψηλός κυματισμός προκάλεσα σοβαρές καταστροφές. Στη Κεφαλονιά κατεγράφησαν κατολισθήσεις και πλημμυρικά φαινομενα.
Στα υπόλοιπα Επτάνησα, την Κυλλήνη και την Πάτρα αποφασίστηκε απαγορευτικό απόπλου λόγω των σφοδρών ανέμων.
Στην Κρήτη σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα, θυελλώδεις άνεμοι και έντονο χαλάζι που προκάλεσαν καταστροφές, ενώ κράτησαν κλειστά ορισμένα σχολεία.

Στην περιοχή Κουντούρα της Κρήτης, προκλήθηκε υδροσίφωνας που κατέστρεψε θερμοκήπια.
Τέλος στη Ρόδο, κατεγράφησαν αρκετά πλημμυρικά φαινόμενα.

Ο καιρός την Παρασκευή
Για αύριο, Παρασκευή, πάντως, αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα δυτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 19 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, 12 έως 22 βαθμούς στην κεντρική και νότια Ελλάδα, 12 έως 20 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα, 15 έως 21 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 14 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications