Δύο νεκροί, δεκάδες τραυματίες και καμένα σπίτια από φωτιές στην Αυστραλία , βίντεο

Τουλάχιστον δύο νεκροί, τρεις αγνοούμενοι, τριάντα τραυματίες και εκατό κατεστραμμένα σπίτια είναι ο -μέχρι στιγμής- απολογισμός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Νέας Νότιας Ουαλία, στην Αυστραλία, από τις δεκάδες εστίες που μαίνονται ανεξέλεγκτες.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στην Αυστραλία, καθώς οι εστίες που μαίνονται στην περιοχή της Νέας Νότιας Ουαλίας, έχουν αφήσει πίσω τους δύο νεκρούς, δεκάδες τραυματίες και αποκαΐδια σε πολλά σπίτια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανάρτηση της τοπικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Twitter, το Σάββατο (9/11), «σε αυτό το στάδιο, φαίνεται ότι τουλάχιστον 100 σπίτια έχουν καταστραφεί στις πυρκαγιές χθες (σ.σ. Παρασκευή 8/11). Τρεις άνθρωποι αγνοούνται, περισσότεροι από 30 έχουν τραυματιστεί».

Σύμφωνα με αυστραλιανά Μέσα, ο αριθμός των αγνοούμενων έχει αναθεωρηθεί στους επτά.

​Οι αρχές έχουν εκδώσει πολλές προειδοποιήσεις για τις πυρκαγιές που μαίνονται στη Νέα Νότια Ουαλία και στο Κουίνσλαντ και, μάλιστα, προτρέπουν στην εκκένωση των συγκεκριμένων περιοχών.

​Σύμφωνα, λοιπόν, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Νότιας Ουαλίας, μαίνονται 72 εστίες πυρκαγιάς εκ των οποίων οι 42 δεν έχουν τεθεί υπό έλεγχο.

​Η Αυστραλία, αυτή τη χρονική περίοδο, πλήττεται από κύμα ζέστης και θυελλώδεις ανέμους και έτσι ο κίνδυνος εκδήλωσης νέων εστιών αλλά και εξάπλωσης των υφιστάμενων είναι ιδιαίτερα αυξημένος.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications