Ιπτάμενους εξωσκελετούς «Iron Man» με όπλα και θωράκιση αποκτούν οι Κινέζοι - Βίντεο

Οι στρατιώτες των ενόπλων δυνάμεων της Κίνας μια μέρα θ' αποκτήσουν σούπερ-στολές σαν κι αυτές του ήρωα κόμικ Iron Man, που θα διαθέτουν μεγάλη ισχύ πυρός, ειδική θωράκιση και ικανότητες πτήσης.

Τα παραπάνω ανέφεραν ειδικοί στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, κατά τη διάρκεια δοκιμών εξωσκελετών από τον κινεζικό στρατό, σύμφωνα με τους Global Times.

Συγκεκριμένα, σχεδόν 100 επιστημονικές ομάδες παρουσίασαν και δοκίμασαν τα εξωσκελετικά προϊόντα τους, αναφορικά με τις ικανότητές τους να μεταφέρουν βαριά φορτία, να κινούνται σε δύσκολα εδάφη και φορτώνουν βλήματα πυροβολικού, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Οι στολές, που φοριούνται ως εξωσκελετοί, διαθέτουν έξυπνα συστήματα που «διαβάζουν» τη σκέψη και τις προθέσεις του χειριστή τους και συγχρονίζονται με τις κινήσεις τους, ώστε να τους διευκολύνουν.

Έχουν σχεδιαστεί προκειμένου να παρέχουν έξτρα κινητική ενέργεια και να ενισχύουν τη δύναμη, την ταχύτητα και την αντοχή των στρατιωτών.

Οι ειδικοί πιστεύουν πως αυτού του είδους ο ανταγωνισμός μεταξύ των ιδιωτικών εταιρειών θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της καινοτομίας και θα βοηθήσει τον κινεζικό στρατό ν’ αποκτήσει τα καλύτερα προϊόντα.

Θα συνδέονται σε δίκτυο και θα επικοινωνούν με αυτόματα οπλικά συστήματα Στο μέλλον, οι εξωσκελετοί θα συνδέονται σε κεντρικό δίκτυο και θα συντονίζονται με άλλα αυτοματοποιημένα όπλα, ανέφερε ο Βέι Ντονγκξού, ένας πολεμικός αναλυτής από το Πεκίνο, στους Global Times.

Στο διαγωνισμό παραουσιάστηκαν στολές με ειδικές θωρακίσεις και αυτόνομα πτητικά συστήματα. Οι εξωσκελετοί ακόμα βρίσκονται σε «βασικό» επίπεδο, αλλά στο μέλλον οι θωρακίσεις, τα όπλα και ο πτητικός εξοπλισμό αναμένεται να προστεθούν στις στολές, μετατρέποντας τους συνηθισμένους Κινέζους στρατιώτες, σε πραγματικούς Iron Man, ανέφερε, χαρακτηριστικά, ο Βέι.

Δείτε βίντεο από παλαιότερη παρουσίαση ρομποτικής στολής από την κινεζική εταιρεία Future Vision:

 

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications