Ερντογάν για τον φερόμενο τζιχαντιστή στα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας: «Δεν είναι δικό μας πρόβλημα»

«Δεν μας ενδιαφέρει εάν είναι ή δεν είναι παγιδευμένος στα σύνορα», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος για τον φερόμενο τζιχαντιστή στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

«Δεν είναι δικό μας πρόβλημα»: Αυτό έσπευσε να δηλώσει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στο περιστατικό με τον άνδρα, φερόμενο ως τζιχαντιστή, στα σύνορα της Ελλάδας και της Τουρκίας.

«Δεν μας ενδιαφέρει εάν είναι ή δεν είναι παγιδευμένος στα σύνορα», σημείωσε συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Τουρκίας, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο. «Είτε τον αφήσουν, είτε όχι, δεν είναι δικό μας πρόβλημα», τόνισε.

Οι πληροφορίες για τον φερόμενο ως τζιχαντιστή και τι λένε οι ελληνικές Αρχές Οι πληροφορίες για φερόμενο μέλος του Ισλαμικού Κράτους που βρίσκεται εγκλωβισμένο στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας και Τουρκίας, ήλθαν χθες στη δημοσιότητα, με την αστυνομία στη συνέχεια να προβαίνει σε διευκρινίσεις για το περιστατικό.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, πρόκειται για έναν Αμερικανό υπήκοο αραβικής καταγωγής, τον οποίο συνόδευαν ατυνομικοί της Τουρκίας «επικαλούμενοι ότι είχε συλληφθεί γιατί είχε υπερβεί τις δικαιούμενες ημέρες παραμονής του στην Τουρκία». Το πρωί της 11ης Νοεμβρίου, όπως ανέφερε η αστυνομία στην ανακοίνωσή της, οι Τούρκοι αστυνομικοί μετέβησαν στον συνοριακό σταθμό στις Καστανιές Έβρου και ζήτησαν να εισέλθει στην Ελλάδα.

Εντούτοις, ο ίδιος «δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να εισέλθει στην Ελλάδα και στη συνέχεια επέστρεψε στην Τουρκία». Εν συνεχεία, το απόγευμα της Δευτέρας «ο εν λόγω επανήλθε εκ νέου, μόνος του, στον ίδιο συνοριακό σταθμό και ζήτησε να εισέλθει στην Ελλάδα». Ωστόσο, «οι ελληνικές Αρχές δεν του επέτρεψαν την είσοδο και σφράγισαν το διαβατήριό του. Κατόπιν τούτου επέστρεψε στην Τουρκία».

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την αστυνομία, από έλεγχο που διενεργήθηκε, δεν προέκυψε τίποτα σε βάρος του.

Την ίδια ώρα, Τούρκος αξιωματικός, τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, ανέφερε ότι ο Αμερικανός υπήκοος αραβικής καταγωγής αρνήθηκε να επιστρέψει στις ΗΠΑ και ζήτησε να μεταβεί στην Ελλάδα. Όπως είπε ο ίδιος, ο ύποπτος για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, στη διάρκεια της νύχτας, παρέμεινε στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας και Τουρκίας.

Από την πλευρά του, αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας σημείωσε ότι είχε γνώση «των πληροφοριών για την κράτηση ενός Αμερικανού πολίτη από τις τουρκικές Αρχές», χωρίς εντούτοις να μπορεί να προβεί σε περαιτέρω σχόλια, λόγω των κανονισμών ιδιωτικότητας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications