Βίντεο: Πιράνχας κατασπαράζουν κεφάλι ταύρου με απίστευτη ταχύτητα- Tρομακτική στιγμή

Δέκα πράγματα που δεν ξέρατε για τα πιράνχας

Τα περισσότερα πιράνχας ζουν στους ποταμούς της Νότιας Αμερικής, αλλά και σε λίμνες και ποτάμια της Ασίας.
Υπάρχουν πάνω από 60 είδη πιράνχας.
Πολύ σπάνια επιτίθενται σε ανθρώπους.

Συνήθως τρέφονται με έντομα ή άλλα ψάρια, όταν όμως είναι πολύ πεινασμένα έχουν κάνει επιθέσεις και σε άλογα ή άλλα ζώα που ξεδιψούσαν στα ποτάμια και τις λίμνες όπου ευδοκιμούν.
Οι μεγαλύτεροι θηρευτές των πιράνχας είναι οι κροκόδειλοι, οι χελώνες και τα δελφίνια.

Τα πιράνχας διαθέτουν φοβερό αναπαραγωγικό σύστημα. Τα θηλυκά γεννούν ως και 5000 αυγά και τα αρσενικά φυλάσσουν τόσο καλά τη φωλιά που το 90% αυτών των αυγών τελικά εκκολάπτονται!

Τα πιράνχας έχουν παρόμοιο σύστημα ανίχνευσης του αίματος με εκείνο των καρχαριών.
Το μεγαλύτερο μέγεθος στο οποίο μπορεί να φτάσει ένα πιράνχα είναι μήκος 45 εκατοστών και βάρος 3,5 κιλών. Ζει για περίπου 25 χρόνια.
Οι εναπομείναντες ιθαγενείς του Αμαζονίου φτιάχνουν βέλη με τα κοφτερά δόντια των πιράνχας.
Τα πιράνχας ταξιδεύουν σε κοπάδια και το μέσο μέγεθος κάθε κοπαδιού αποτελείται από περίπου 1000 ψάρια!

Η στιγμή που ένα κοπάδι πιράνχας «παίρνει» το γεύμα του στον Αμαζόνιο είναι τρομακτικό και εντυπωσιακό. Το ερασιτεχνικό βίντεο δείχνει έναν άνδρα να κρατά ένα τεράστιο κεφάλι ταύρου το οποίο βυθίζει σιγά σιγά μέσα στο νερό του ποταμού και τα μικρά ψάρια κάνουν την δουλειά τους γρήγορα και αποτελεσματικά.

Η ταχύτητα που τρώνε τη σάρκα από το κεφάλι του ταύρου είναι συγκλονιστική καθώς τα μικρά στην όψη αλλά με δολοφονικό ένστικτο ψάρια είναι παμφάγες μηχανές.

Τα πιράνχας ζουν στα γλυκά νερά της Νότιας Αμερικής και χρησιμεύουν ως τροφή για τις κοινότητες των ιθαγενών στον Αμαζόνιο. Πολλές φορές έχουν επιτεθεί και σε ανθρώπους ωστόσο αυτή τη φορά αρκέστηκαν στο γεύμα που τους παρείχε ο παράτολμος άνδρας.

Σύμφωνα με έρευνες τα Πιράνχας θεωρούνται τα ψάρια που φοβούνται περισσότερο οι άνθρωποι, μετά φυσικά από τους καρχαρίες!
Ο λόγος; Μπορείτε να τον διαπιστώσετε από το ανατριχιαστικό βίντεο.

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications