Τραμπ εναντίον «βαθέως κράτους»: «Προσπαθώ να δώσω τέλος στους ατελείωτους πολέμους»

Εναντίον του «βαθέως κράτους» στις ΗΠΑ, το οποίο θέλει κάθε Αμερικανό πρόεδρο από την εποχή του Κένεντι και μετά να βομβαρδίζει μια τουλάχιστον ξένη χώρα κατά τη διάρκεια της θητείας του (έτσι για το… καλό), τα έβαλε για μια ακόμη φορά ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Σε ανάρτησή του στο tweeter ο Τραμπ υπεραμύνθηκε της απόφασής του να μείνει μακρία από το σφαγείο που λέγεται Συρία και στο οποίο πρωταγωνιστούν Τουρκία και εξτρεμιστές μουσουλμάνοι λέγοντας μέχρι εδώ.

«Η Τουρκία σχεδίαζε να επιτεθεί εναντίον των Κούρδων εδώ και πολύ καιρό. Πολεμούν ο ένας τον άλλον αιωνίως. Δεν έχουμε ούτε στρατιώτες ούτε δυνάμεις του στρατού πουθενά κοντά στην περιοχή της επίθεσης. Προσπαθώ να δώσω τέλος στους ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ. Μιλάω και και με τις δύο πλευρές.

Μερικοί θέλουν να στείλουμε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην περιοχή και να ξεκινήσουμε έναν καινούριο πόλεμο από την αρχή. Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ.

Άλλοι λένε ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΚΤΟΣ, αφήστε τους Κούρδους να δώσουν τις δικές τους μάχες (ακόμα και με την οικονομική μας βοήθεια). Εγώ λέω να χτυπήσουμε την Τουρκία πολύ δυνατά σε οικονομικό επίπεδο και με κυρώσεις αν δεν παίζουν σύμφωνα με τους κανόνες! Παρακολουθώ προσεκτικά».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications