«Κάψτε το ΚΥΤ Σάμου»: Το μήνυμα ύποπτου τζιχαντιστή που προκαλεί ερωτήματα

Το βράδυ της Δευτέρας βίαια επεισόδια και μεγάλη φωτιά ξέσπασαν στο Κέντρο Υποδοχής Ταυτοποίησης Προσφύγων και Μεταναστών, στη Σάμο, με συνέπεια τη σύλληψη 12 ανθρώπων. Ένα μήνυμα που κυκλοφορούσε στο σημείο, ίσως να ήταν η σπίθα της αναταραχής.

Όπως αποκαλύπτει το Star, το εν λόγω μήνυμα ήταν λιτό μα απόλυτα ακριβές: «Κάψτε κατασκήνωση, Σάμος». Οι διωκτικές αρχές, έκτοτε, βρίσκονται σε συναγερμό.

Από τη Ράκα στο Βαθύ ο ύποπτος τζιχαντιστής

Ένας από εκείνους που κατέγραφαν τα επεισόδια και τα μετέδιδαν μέσω στο διαδίκτυο, ήταν και ο Μοχάμεντ ο οποίος φαίνεται να έχει φυσική παρουσία στο ΚΥΤ της Σάμου με βάσει το στίγμα του κινητού τηλεφώνου του.

Η καταγωγή του, όμως, είναι από τη Ράκα της Συρίας, που είναι το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Μάνος Μεϊμαράκης, ερευνητής θεμάτων διεθνούς ασφάλειας και τρομοκρατίας, τονίζει πως το 2%-3% όσων φιλοξενούνται στη Σάμο, είναι επιρρεπές στα εξτρεμιστικά στοιχεία και προσθέτει: «Μιλάμε για ακραία επικίνδυνα άτομα που γνωρίζουν από πόλεμο, έχουν επιχειρησιακή εμπειρία…».

Η δημοτική αρχή της Ανατολικής Σάμου έχει θέσει τον έντονο προβληματισμό της στην κυβέρνηση και στο αρμόδιο υπουργείο πολλές φορές. Αυτή τη φορά, όμως, ζητάει επιτακτικά την άμεση απομάκρυνση, αν είναι δυνατόν, εντός 48 ωρών χιλιάδων μεταναστών από το νησί και την πόλη της Σάμου.

Γρίφος η διαχείριση της εκρηκτικής κατάστασης στα νησιά
Την ίδια ώρα πάντως, γρίφος για δυνατούς λύτες τείνει να μετατραπεί για την ΕΛ.ΑΣ. η διαχείριση της εκρηκτικής κατάστασης στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, όπου εκφράζονται φόβοι για συνέχιση και ενδεχόμενη αύξηση των αφίξεων μεταναστών και προσφύγων στα ελληνικά νησιά όσο συνεχίζονται οι καλές καιρικές συνθήκες.

Η κατάσταση πλέον βρίσκεται στο κόκκινο με τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. να αναζητούν λύση στο ζήτημα καθώς, όπως λένε χαρακτηριστικά, «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν επιπλέον αστυνομικοί και άρα αναγκαστικά θα πρέπει να διαχειριστούμε το θέμα με βάση τους υπάρχοντες».

Και όλα αυτά συμβαίνουν με την πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας να υπενθυμίζει την πάγια εντολή για αύξηση της εμφανούς αστυνόμευσης σε διάφορα σημεία στο κέντρο της Αθήνας με ενίσχυση υπηρεσιών πρώτης γραμμής όπως η Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications