Πήγε μουσείο κι ανακάλυψε ότι έχει καρκίνο του μαστού - Βίντεο

Η 41χρονη Μπαλ Γκιλ λατρεύει τα μουσεία κι αυτή της η αγάπη φαίνεται πως της έσωσε τη ζωή.

Συγκεκριμένα, η Γκιλ τον περασμένο Μάιο επισκέφτηκε την έκθεση Camera Obscura & World of Illusions στο Εδιμβούργο της Σκωτίας, μαζί με την οικογένειά της και πέρασε από έκθεμα όπου μια θερμική κάμερα τραβούσε φωτογραφίες.

Όταν γύρισε στο σπίτι, έψαξε στο Διαδίκτυο και ανακάλυψε ότι οι ογκολόγοι χρησιμοποιούν, μεταξύ άλλων, θερμικές κάμερες για να διαγνώσουν τους καρκινικούς όγκους. Άμεσα, έκλεισε ραντεβού με το γυναικολόγο της. Εκεί, η 41χρονη από το Σλο του Μπέρκισαϊρ διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού, ευτυχώς, σε πρώιμο στάδιο.

Πλέον, αναμένει να κάνει την τρίτη της χειρουργική επέμβαση, στην προσπάθεια να εμποδίσει την ασθένεια να μετασταθεί.

Η Γκιλ επικοινώνησε με τους υπευθύνους του μουσείου Royal Mile, προκειμένου να τους ενημερώσει πώς η επίσκεψή της στην έκθεσή τους της άλλαξε τη ζωή.

«Δεν είχαμε συνειδητοποιήσει ότι η θερμική μας κάμερα είχε τη δυνατότητα να εντοπίζει τέτοια συμπτώματα», σχολίασε ο επικεφαλής του μουσείου, Άντριου Τζόνσον, στη βρετανική Mirror.

«Είμαστε στ’ αλήθεια συγκινημένοι που η Γκιλ επικοινώνησε μαζί μας για να μοιραστεί την ιστορία της, καθώς ο καρκίνος του μαστού είναι μια γνώριμη υπόθεση για το σπίτι μου κι αρκετά από τα μέλη της ομάδας μας», δήλωσε ο Τζόνσον.

«Της ευχόμαστε το καλύτερο με την ανάρρωσή της κι ελπίζουμε να τη συναντήσουμε μαζί με την οικογένειά της στο μέλλον».

Δείτε το βίντεο:

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications