Παρίσι: Άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε αστυνομικούς - Tέσσερις νεκροί! (βίντεο)

Τουλάχιστον τέσσερις αξιωματικοί έχουν πεθάνει σε επίθεση με μαχαίρι στην έδρα της αστυνομίας των Παρισίων, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Νεκρός είναι και ο δράστης, που λέγεται ότι ήταν υπάλληλος στον κεντρικό σταθμό, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε. Η έδρα της αστυνομίας, είναι στην καρδιά της πόλης, καθώς βρίσκεται απέναντι από τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων.

Άγνωστα τα κίνητρα του δράστηΗ εφημερίδα Le Parisien αναφέρει ότι ο δράστης ήταν διοικητικός υπάλληλος της αστυνομίας κι ότι είχε προηγηθεί καυγάς πριν την επίθεση.

Στο σημείο -στο Il de la Cite - έσπευσε και ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ συνοδευόμενος από τον υπουργό Εσωτερικών , Κριστόφ Καστανέρ, που ανέβαλε το ταξίδι του στην Τουρκία καθώς και η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας, Αν Ινταλγκό, ενώ αναμένεται και ο πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν. Οι Αρχές έκλεισαν για λόγους ασφαλείας και τον σταθμό του μετρό Cite, που βρίσκεται κοντά στο αρχηγείο της Αστυνομίας και απέκλεισαν τους γύρω δρόμους.

Μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα τα κίνητρα του δράστη. Σύμφωνα με τον Loic Travers, στέλεχος συνδικάτου της αστυνομίας, ο δράστης της επίθεσης εργαζόταν επί 20 χρόνια στη συγκεκριμένη υπηρεσία και μέχρι σήμερα δεν είχε δείξει ανησυχητικά δείγματα συμπεριφοράς.

upd2 18:00

Ο 40χρονος Εμερί, διερμηνέας στο επάγγελμα, βρισκόταν στο προαύλιο του αρχηγείου της Αστυνομίας όταν άκουσε έναν δυνατό πυροβολισμό. Ο δράστης της επίθεσης είχε μόλις δεχθεί τα πυρά ενός αστυνομικού. Λίγα λεπτά αργότερα άφηνε την τελευταία του πνοή.

Νωρίτερα ο ίδιος είχε μαχαιρώσει θανάσιμα τέσσερις αστυνομικούς. «Άκουσα έναν δυνατό πυροβολισμό. Ξαφνικά είδα αστυνομικούς να τρέχουν πανικόβλητοι πάνω- κάτω, πολλοί φώναζαν, άλλοι έκλαιγαν», λέει ο ίδιος στην εφημερίδα Le Parisien. «Δεν είναι το μέρος όπου κανείς μπορεί να σκεφτεί ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί», προσθέτει.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης επιτέθηκε και τραυμάτισε έναν αστυνομικό, ο οποίος στη συνέχεια τον πυροβόλησε θανάσιμα, χωρίς ωστόσο να έχουν αποσαφηνιστεί οι λόγοι της επίθεσης. Tο πρώτο θύμα φέρεται ότι ήταν γυναίκα αστυνομικός.

Αμέσως μετά την επίθεση, το κτήριο εκκενώθηκε και οι εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν.

Πώς έγινε η επίθεση

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του γαλλικού δικτύου «BFMTV», αρχικά ο δράστης της επίθεσης ανέβηκε τις σκάλες κατευθυνόμενος στο γραφείο της Διεύθυνσης Πληροφοριών. Αφού μαχαίρωσε έναν αστυνομικό, κατέβηκε τα σκαλιά και στο δρόμο του μαχαίρωσε άλλους τρεις αστυνομικούς . Το μαχαίρι του είχε μακριά λεπίδα.

Η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, μέσω του Twitter, έκανε λόγο για «τρομακτική επίθεση» και εξέφρασε την βαθύτατη λύπη της στους συγγενείς των θυμάτων.

 

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications