Παραφυσικά φαινόμενα σε εγκαταλελειμμένους σταθμούς της Ανταρκτικής

Η Ανταρκτική, που βρίσκεται στον νότιο πόλο της Γης, φαίνεται να είναι μια παγωμένη ήπειρος όπου δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα ζωντανό...

Τα τελευταία 200 χρόνια, πολλοί άνθρωποι προσπάθησαν να την κατακτήσουν χάθηκαν η πεθάναν από λιμοκτονία,στα χρονιά που ακολούθησαν πολλοί ερευνητές είδαν φαντάσματα και άλλα μη φυσιολογικά φαινόμενα σε εγκαταλελειμμένους σταθμούς.

Ένα τέτοιο μέρος βρίσκεται στη μικρή νησίδα του Winter, που περιλαμβάνεται στον κατάλογο των νησιών της Αργεντινής. Μερικές φορές αυτό το νησάκι ονομάζεται Wardy's House με το όνομα του εξερευνητή James Wardy, ο οποίος ήταν ο κύριος επιστήμονας στην εκστρατεία του Ernest Shackleton το 1914-1917.

Τώρα το κτίριο αυτό ονομάζεται βρετανικός σταθμός Faraday και μετά την αποστολή Shackleton χρησιμοποιήθηκε ως σταθμός για μετεωρολογική και γεωφυσική έρευνα, μέχρι να εγκαταλειφθεί και όλες οι μελέτες μεταφέρθηκαν στο γειτονικό νησί Galindes.

Τώρα, το σπίτι του Wardy είναι ένα είδος μουσείου για τους περίεργους και και κατα καιρούς πάνε εκεί απλά για να δούμε αυτή τη «κάψουλα του χρόνου». Και τότε αναφέρουν τα παράξενα φαινόμενα που συμβαίνουν σε αυτό το μέρος.

Τα πράγματα σε αυτό το σπίτι αλλάζουν διαρκώς τη θέση τους όταν δεν υπάρχει κανείς εκεί. Κάποιες σκιώδεις φιγούρες τρεμοπαίζουν στα παράθυρα του σπιτιού και στο σούρουπο στο σπίτι βλέπουν συχνά φώτα από φωτιστικά. Ταυτόχρονα, εδώ και πολύ καιρό δεν υπάρχει πηγή ηλεκτρικής ενέργειας στο σπίτι και ακόμη και οι σόμπες δεν λειτουργούν.

Μια ομάδα τηλεοπτικών προγραμμάτων η Destination Truth, έμεινε εκεί για αρκετές μέρες και όλο αυτό το διάστημα βίωναν παράξενα φαινόμενα. Τα αντικείμενα από τα ράφια έπεσαν από μόνα τους, οι πόρτες άνοιγαν και έκλειναν χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση και κάποιες "λωρίδες" κινούνταν γύρω από το σπίτι.

Η ίδια ομάδα εξέτασε έπειτα ένα άλλο ασυνήθιστο μέρος στην Ανταρκτική - μια εγκαταλελειμμένη φαλαινοθηρική βάση στο νησί Ross. Η βάση εγκαταλείφθηκε εδώ και πολλά χρονιά. Η ομάδα είδε εδώ σφαίρες φωτός και άκουγε περίεργες φωνές και μερικοί είπαν ότι είδαν φανταστικές σιλουέτες ανθρώπων.

Επίσης, ακούστηκε πολύ δυνατά ένας περίεργος ήχος κάτι σαν σκάψιμο άγνωστης προέλευσης, και είδαν μια μαύρη σιλουέτα. Αλλά το πιο ανατριχιαστικό ήταν ένα περίεργο ηχητικό σήμα, παρόμοιο με τον κώδικα Morse και αποκωδικοποίηση αυτής της μετάδοσης έδωσε το γνωστό σήμα "SOS".

Οι ήχοι αυτοί για μικρό χρονικό διάστημα προήλθαν από κάπου από το νησί όπου προφανώς δεν υπήρχαν ερευνητικοί σταθμοί ή ομάδες ταξιδιωτών. Μεταγενέστερες προσπάθειες για να διαπιστωθεί εάν κάποια άλλη ομάδα είχε χαθεί και έστελνε αυτό το σήμα έδειξαν ότι δεν είχε χαθεί κάνεις στο νησί εκείνη την περίοδο.

Το νησί Ross ειναι γνωστό από μη φυσιολογικά φαινόμενα και πολλούς θανάτους,το 1979 έγινε ο τόπος θανάτου τουριστών,την ίδια χρονιά στις 28 Νοεμβρίου του 1979, ένα μεγάλο αεροσκάφος με 257 επιβάτες πετούσε προς την Νέα Ζηλανδία.

Το πλήρωμα είχε ελάχιστη πείρα στην Ανταρκτική, τα δεδομένα του οργάνων ήταν λανθασμένα και η ορατότητα ήταν κακή εξαιτίας σύννεφων, οι πιλότοι είχαν εσφαλμένη απόσταση του εδάφους και το αεροπλάνο συνετρίβη στο ηφαίστειο Erebus με πλήρη ταχύτητα. Όλοι οι άνθρωποι επί του σκάφους πέθαναν.

Τα σώματα των νεκρών αποθηκεύτηκαν για πολύ καιρό στην αμερικανική ερευνητική βάση του McMurdo στην νοτιότερη άκρη της Νήσου πριν τελικά μεταφερθούν στη Νέα Ζηλανδία, οπότε δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι εμφανίστηκαν φαντάσματα και άλλα φαινόμενα άρχισαν αργότερα να εμφανίζονται στον τόπο όπου έπεσε το αεροπλάνο .

Οι επισκέπτες και οι υπάλληλοι της βάσης του McMurdo εξακολουθούν να αναφέρουν περιστασιακά "ανθρώπους φάντασμα" που περιπλανώνται άσκοπα στην περιοχή του Ερεσού ή γύρω από την ίδια τη βάση, και μερικές φορές ακούνε και τρομερές κραυγές.

Αυτά τα φαντάσματα δεν προσπαθούν να αλληλεπιδράσουν με τους ανθρώπους, φαίνεται να ζουν σε κάποια άλλη πραγματικότητα.

Στο ίδιο νησί Ross υπάρχει και μια άλλη βάση που ονομάζεται Scott Hut. Κατασκευάστηκε κατά την αποστολή του Robert Scott το 1911 ήταν προκατασκευασμένη στην Αγγλία πριν μεταφερθεί εκεί. Ολόκληρη η ομάδα του Scott πέθανε και τα σώματά και τα ημερολόγια τους ανακαλύφθηκαν μετά από 8 μήνες, συμπεριλαμβανομένων τριών σωμάτων.

Έκτοτε, όλοι όσοι βρέθηκαν σε αυτό το ιστορικό μνημείο μιλούσαν για την εξαιρετικά καταθλιπτική ατμόσφαιρα στο εσωτερικό της καλύβας και ότι είχαν ένα αίσθημα φόβου. Και ότι στο πίσω μέρος ακούγονται περίεργοι ήχοι σαν σέρνεται κάτι βαρύ στο πάτωμα,ανεξήγητες φωνές και ούτω καθεξής.

Όχι πολύ μακριά από την καλύβα,εκεί που βρέθηκαν τα σώματα τριών νεκρών θάφτηκαν επιτόπου στο ίδιο σημείο και ένας μεγάλος ξύλινος σταυρός τοποθετήθηκε... Κοντά σ 'αυτό το σταυρό, φανταστικές μορφές παρατηρούνται επίσης κατα καιρούς, και μερικές φόρες φαίνονται σαν άνθρωποι με ρούχα στις αρχές του εικοστού αιώνα, και μερικές άλλες φορές τα φαντάσματα φαίνονται πολύ πιο σύγχρονα(!)

©AETOS NEWS

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΜΕΝΟΥΣ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΒΟΗΘΕΙΑ.... ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΘΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ .... ΑΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ .... ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΧΑΡΙΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ( ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ??? ) ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΝΑΜΕΣΑ.. ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ...ΟΠΟΤΕ ΑΥΤΑ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.....

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications