Κούρδοι: «Επανακαταλάβαμε μέρος της Ρας αλ Αϊν - Σκοτώσαμε 75 Τούρκους στρατιώτες - Καταστρέψαμε 7 άρματα»

Θολό συνεχίζει να είναι το τοπίο για το τι πραγματικά συμβαίνει στη Ρας Αλ Αιν. Από τη μία η Άγκυρα δηλώνει πως ελέγχει πλήρως την πόλη από την άλλη οι Κούρδοι δηλώνουν πως χθες έκαναν επίθεση και ανακατέλαβαν μεγάλο μέρος της.

Για πέμπτη συνεχή ημέρα συνεχίζεται η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση με την ονομασία «Πηγή Ειρήνης» στη βόρεια Συρία. Την έναρξη της επιχείρησης είχε ανακοινώσει την Τετάρτη ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι τουρκικές επιχειρήσεις συνεχίστηκαν από ξηράς και από αέρος, με το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας να κάνει λόγο για 480 «τρομοκράτες» οι οποίοι έχουν εξουδετερωθεί.

Από την πλευρά τους, οι καθοδηγούμενες από τους Κούρδους Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) δήλωσαν ότι εξαπέλυσαν επίθεση στον τουρκικό στρατό στη συριακή πόλη Ρας αλ-Αΐν, σκοτώνοντας 75 στρατιώτες και καταστρέφοντας επτά άρματα, σύμφωνα με κουρδικά μέσα ενημέρωσης.

Κατά το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Firat, 19 ακόμη Τούρκοι στρατιώτες τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα των επιθέσεων των SDF.

Το Σάββατο, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι ο στρατός της χώρας και ο Εθνικός Στρατός της Συρίας που την υποστήριξη της Άγκυρας απέκτησαν τον έλεγχο της πόλης.

Σύμφωνα πάντως με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι Κούρδοι πράγματι έκαναν αντεπίθεση και ανακατέλαβαν μεγάλο μέρος της πόλης. Παρ όλα αυτά σκότωσαν 17 φιλότουρκους ισλαμιστές αντάρτες κι όχι 75 Τούρκους στρατιώτες, ενώ από τους Κούρδους σκοτώθηκαν 4.

Αντιλαμβανόμαστε πως στο πόλεμο υπάρχει πάντα και η «μάχη της πληροφορίας» με την κάθε πλευρά να περνάει τη δική της θέση με σκοπό να ανυψώσει το ηθικό των μελών της και να καταρρακώσει αυτό των αντιπάλων.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει πως στις συνοριακές πόλεις Αλ Καμίσλι και Αιν Αλ Αράμπ στο Κομπάνι συνεχίζουν να υπάρχουν δυτικοί στρατιώτες μέλη του συνασπισμού των ΗΠΑ

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

-->